Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sinemanın Büyülü Melodileri Celsus’da Yankılandı

30. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında Efes Antik Kenti’nde yer alan tarihi Celsus Kütüphanesi yine dünyaca önemli müzisyenlerin performanslarına ev sahipliği yaptı. İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) ile İzmir İtalyan Konsolosluğu’nun...

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2016 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
30. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında Efes Antik Kenti’nde yer alan tarihi Celsus Kütüphanesi yine dünyaca önemli müzisyenlerin performanslarına ev sahipliği yaptı. İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) ile İzmir İtalyan Konsolosluğu’nun iş birliği ile düzenlenen konserde; trompet virtüözitesi Mauro Maur ile kendine has piyano çalışıyla dikkat çeken Francesca De Clossey sahne aldı.
Trompeti dünyaya solo çalgı olarak kabul ettiren virtüözite Mauro Maur ile yorumuyla göz kamaştıran Francesca De Clossey, Celsus Kütüphanesi’nde muhteşem bir performans sergiledi. İtalyan sinemasının film müziklerine hayat veren ve dünya müzik çevreleri tarafından “harika ikili” olarak tanımlanan sanatçılar, birbirlerine çok da uyumlu olmayan trompet ve piyano ile mükemmel bir birliktelik oluşturdu. İki önemli müzisyen, sinema tarihinin rakipsiz İtalyan bestecileri Marricone, Piccioni ve Rota’nın film müziklerini seslendirdi. Birçoğu İzmir ve şehir dışından gelen dinleyiciler yaklaşık iki saat süren bu müzik şölenini ayakta alkışladı.
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, “Sinemanın Büyülü Melodileri” adlı konseri Eşi Ayşen Bakıcı ile birlikte izledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.