Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şimşirgil gençlere Osmanlı’yı anlattı

Gemlik Belediyesi, tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’i vatandaşlarla buluşturdu.Belediye ve Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle UÜ Gemlik Yerleşkesi Asım Kocabıyık Kültür Merkezi ve Celal Bayar Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle buluşan...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2017 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2017 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şimşirgil gençlere Osmanlı’yı anlattı

Gemlik Belediyesi, tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’i vatandaşlarla buluşturdu.

Belediye ve Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle UÜ Gemlik Yerleşkesi Asım Kocabıyık Kültür Merkezi ve Celal Bayar Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle buluşan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, gençlere Osmanlı’nın temel değerlerini anlattı. Osmanlı İmparatorluğunun ruhu ile yaşayan en büyük devletlerden biri olduğunu vurgulayan Ahmet Şimşirgil, “Belki fiziken kendi yoktur, ama ruhu bile düşmanları titretmeye yeter. Osmanlı Devleti, 622 sene boyunca hanedan devleti olarak hüküm sürmüştür. Bunun 570 yılı uluslararası güç, ilk 50 yılı ulus güç, 250 yılı da süper güç olarak devam etmiştir. Osmanlı’nın dünyaya ne bıraktığına, mirasına ve eserlerine iyi bakmak gerekir” dedi.

Türkiye’nin 90 yıl boyunca ulus güç olduğunu, son birkaç yıldır uluslararası güç olma yolunda hızla ilerlediğini ifade eden Şimşirgil, tarihî hadiseleri kıyasladı. Osmanlı Devleti’ne hasta adam diyen Prusya’nın, çarlık Rusya’sının, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun Osmanlı’nın bitişini bile göremeden yok olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, “Osmanlı süper güç olduğu dönemde 12 milyon kilometre kare toprağa sahipti. Darbelerle indirilen Abdülhamid Han döneminde bu toprak 7 milyon kilometrekarenin üzerindeydi. Osmanlı’yı yıkan en büyük unsur darbelerdir. Türkiye’de de bunu yaptılar ve denemelerini de sürdürüyorlar. 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimi olsaydı Türkiye yoktu. Darbe başarılı olsaydı, Türkiye 20 yıl 30 yıl geriye gider diyorlardı. Ben bunlara gülüyorum. Eğer darbe başarılı olsaydı Türkiye yok olurdu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizi zaten hemen PKK’ya teslim edeceklerdi. O hain terörist başı Fethullah Gülen, ABD’den halife olarak İstanbul’a gelecekti. Ama İslam halifesi olarak değil, kaftanının içinde haç olan, papanın halifesi olarak gelecekti. Türkiye’nin süper güç olmasını istemiyorlar” diye konuştu.

Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Şimşirgil’e İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necat Gül tarafından çiçek takdim edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.