Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Simav’da ilk kez çini boyama kursu açıldı

Kütahya’nın Simav ilçesindeki Gençlik Merkezi’nde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı işbirliğiyle açılan Çini Çizimi ve Boyama Kursu ilgi görüyor. 18 kursiyerin katıldığı, 224 saat sürecek olan kursun, Pazartesi,...

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2017 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2017 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Simav’da ilk kez çini boyama kursu açıldı

Kütahya’nın Simav ilçesindeki Gençlik Merkezi’nde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı işbirliğiyle açılan Çini Çizimi ve Boyama Kursu ilgi görüyor. 18 kursiyerin katıldığı, 224 saat sürecek olan kursun, Pazartesi, Salı ve Perşembe günlerinde yapıldığı belirtildi.

Usta öğretici Aynur Armutçu, “Kursumuz sanata ilgi duyan kadınlarımıza yönelik olduğundan çini deseni çizimleriyle başladık, çini boyama eğitimi tamamlandıktan sonra, tabak, pano, vazo, saat gibi ürünler ortaya koyup, kurs sonunda sergileyeceğiz” dedi.

Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Gençlik Merkezi’nde açılan çini boyama kursunun sanat meraklısı Simavlı hanımlara, hem hobi çalışması, hem de maddi destek olacağını ifade ederek, geleneksel el sanatlarını yaşatmak için bu tür kurslara destek olduklarını belirtti. (MEİ-EFE)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.