Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şiir ve müzik dolu gece izleyenleri büyüledi

Gemlik’te her ay düzenli olarak gerçekleşecek kültür etkinliklerinin ilki “Bir Garip Orhan Veli, Müzik ve Şiir Dinletisi” izleyenlere keyifli anlar yaşattı

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2019 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2019 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şiir ve müzik dolu gece izleyenleri büyüledi

Gemlik Belediyesi ve Gemlik Kent Konseyi işbirliği ile düzenlenen etkinlik, Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Yaklaşık beş yüz kişinin katıldığı etkinlik “Gemlik’e doğru denizi göreceksin, sakın şaşırma” dizeleri ile ilçemize değer katan Garip akımının en önemli temsilcisi, sevilen şair Orhan Veli’ye ithaf edildi. Salonda kadın ve gençlerin ağırlığı dikkat çekti.

Gemlikli öğretmenler sahne aldı

Sunuculuğunu şair ve bestekar Sami Derintuna’nun yaptığı programın ilk bölümünde Gemlik’te görev yapan müzik öğretmenleri Orhan Veli’nin şiirlerini seslendirdi. Ufuk Yoleri, Arif Ali Serin, Ayhan Pamukçu, Sibel Akbaş ve Erol Akbaş Orhan Veli’nin en güzel şiirlerini seslendirirken Barış Bozyiğit ve Hülya Atagün şiirlerinden bestelenen eserleri seslendirdiler.

Şairler geçidi yaşandı

Programın ikinci bölümünde ise müzisyen Haluk Çetin ve tarihçi yazar Pelin Batu, başta Orhan Veli Olmak üzere Nazım Hikmet, Yahya Kemal, Edip Cansever ve daha pek çok şairden şiirler, bestelenmiş eserler seslendirdiler. Çetin ve Batu, Türk Edebiyat Tarihi’nden çeşitli anekdotları da izleyenler ile paylaştılar. Haluk Çetin, 2010 yılında Gemlik’te bir program gerçekleştirdiğini, yıllar sonra yeniden burada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Çetin, Gemliklilerin programa ilgisinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

Başkan Sertaslan: “Kültür ve sanat etkinlikleri her kesime hitap etmeli”

Program sonunda sahneye gelen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Sami Derintuna, Haluk Çetin ve Pelin Batu’ya teşekkür plaketlerini takdim etti. Böyle programların çeşitli siyasi görüşlerin etkisinden ayrılması gerektiğini, kültür ve sanat etkinliklerinin siyasi gösteri olmaması gerektiğini dile getiren Başkan Sertaslan, “uzun yıllar Gemlik’te bu alanda eksiklik hissettik. Etkinlikler hep belirli taraflara yönelik gerçekleşti. Bizler kültür ve sanatı politikadan ayrı tutarak öğrencilere, gençlere, kadınlara, herkese yönelik şekilde gerçekleştirmek, ilçemizi barışın ve huzurun kenti haline getirirken sosyal ve kültürel alanda da bir çekim merkezi yapmak istiyoruz. Değerli konuklarımızı tebrik ederiz. Etkinliklerimiz her ay farklı bir alanda devam edecek. Sizlerinde  bu etkinliklere sahip çıkmasını, kaçırmamasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.