Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seyit Onbaşı’nın Belgeseli Kırklareli’nde İlgiyle İzlendi

Çanakkale Zaferi’ndeki üstün başarısı ile bilinen Seyit Onbaşı’nın hayatının anlatıldığı belgesel gösterimi Kırklareli’nde, ilgiyle izlendi.Belgesel gösterimi, Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel İşitsel...

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2016 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çanakkale Zaferi’ndeki üstün başarısı ile bilinen Seyit Onbaşı’nın hayatının anlatıldığı belgesel gösterimi Kırklareli’nde, ilgiyle izlendi.
Belgesel gösterimi, Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü tarafından düzenlendi. Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi Alt Salon’da gerçekleşen "Havranlı Koca Seyit/Bir Kahramanlık Destanı" adlı belgesel gösterimi, Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Müdür Yardımcısı Dr. Sertaç Dalgalıdere’nin açılış konuşması ile başladı.
Belgesel ile ilgili açıklamada bulunan Dalgalıdere, Seyit Onbaşı’nın hayatını araştırmaya başladıklarında çok acıklı olaylarla karşılaştıklarını, Seyit Onbaşı’nın köyünün günümüzde de fakirlik içinde olduğunu belirtti.
Seyit Onbaşı’nın hayatının ve Çanakkale Zaferi’nde üstlendiği rolünün anlatıldığı belgesel gösterimi sonunda konuşan filmin yönetmeni Hamza Aytaç Dalgalıdere ise, Seyit Onbaşı’nın, ülkenin varlığının en önemli nedenlerinden biri olduğunu vurguladı.
"ÖĞRENCİLERE KAHRAMANLARI SORDUĞUMUZDA BATMAN, SUPERMAN’İ SAYIYORLAR"
Belgesel filmine de değinen Dalgalıdere, "Seyit’in kendi hayatı gibi, sade bir şekilde, her şeyi sade ve basit bir akışla anlatmak istedim. Kahraman kavramı kafamı oldukça kurcalayan bir şey benim. Bunlar çok önemli ve irdelenmesi gereken şeyler. Biz, Havran’a gittiğimizde öğrencilerle röportaj yaptık. Öğrencilere kahramanları sorduğumuzda Batman, Superman’i sayıyorlar karşılarında Koca Seyit’in tablosu dururken" şeklinde konuştu.
Programın sonunda Dr. Sertaç Dalgalıdere, yönetmen Hamza Aytaç Dalgalıdere’ye teşekkür belgesi takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.