Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Serbarut: “Yazmak Bütün Ağrılara İyi Gelir“

Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak maksadıyla Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Çocuklara Kitap Söyleşileri’nin bu ayki konuğu yazar Miyase Sertbarut oldu.Nazım Hikmet Kültürevi ve Nilüfer...

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2016 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak maksadıyla Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Çocuklara Kitap Söyleşileri’nin bu ayki konuğu yazar Miyase Sertbarut oldu.
Nazım Hikmet Kültürevi ve Nilüfer Belediyesi Üçevler Kütüphanesi’nde gerçekleşen söyleşilere toplam 8 okuldan 400 öğrenci katıldı. Söyleşide, ilk kitabını nasıl yazdığını anlatan Sertbarut, öğrencilerin merak ettiği soruları da cevapladı . Yazarlığa, çocukluk hatırasını yazarak başladığını belirten Sertbarut, “Bana yaz diyen varlık kurbağaydı. Çocukluğumda okula giderken bir çukurda gördüğüm kurbağayı kurtarmak istedim, ancak kurtaramadım. Aradan 20 yıl geçtikten sonra bunu hatırladım ve vicdanımda bir sızı hissettim. İçimdeki sızıyı geçirmek için bu olayın hikayesini yazarak, kurbağayı hikayede kurtarmaya karar verdim. Hikayede her şey yapılabilir. Hikayeler bunun için uygundur. Hikayeler ile gerçek hayatta yapamadıklarınızı yapabilir, söyleyemediklerinizi söyleyebilirsiniz. Hikayede kral da olabilirsiniz, dilenci de. Çünkü hikayeler size her şey olma şansı verir. Ben de yaşadıklarımı hikayede oluşturduğum bir kahraman üzerinden yaptım ve kurbağayı çukurdan kurtardım. Gerçekte kurtaramadığım bir kurbağayı hikayede kurtarmak için yazar oldum” dedi.
Okumanın ve yazmanın bütün ağrılara iyi geldiğini belirten Sertbarut, “Kendimi hikaye ve romanlarda çok özgür hissettiğim için yazmaya devam ediyorum. Kitaplar, yaşayamadıklarınızı başka bir dünyada yaşamış hissi veriyor insana. Hayatımızı kolaylaştırıyor. Macerayı seviyorum ve normal hayatta yaşayamadığımız pek çok macerayı, kitapların içinde yaşıyor gibi olmak güzel bir duygu” şeklinde konuştu.
10 yıl önce başlayıp hala bitiremediği bir kitabı olduğunu ifade eden Sertbarut, anlattığı kitabın devamı için öğrencilerin fikirlerini aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.