Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Senarist Ve Yönetmen Ümmiye Koçak, Başkan Yılmaz’ı Ziyaret Etti

Yün Bebek filmiyle ‘En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı’ ödülünün sahibi Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nun kurucusu yönetmen Ümmiye Koçak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a ziyaret etti.Köy kadınının...

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2016 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Senarist Ve Yönetmen Ümmiye Koçak, Başkan Yılmaz’ı Ziyaret Etti
Yün Bebek filmiyle ‘En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı’ ödülünün sahibi Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nun kurucusu yönetmen Ümmiye Koçak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a ziyaret etti.
Köy kadınının en güzel başarı örneklerinden olan Koçak, Samsun’a hizmetlerinden dolayı Başkan Yılmaz’a teşekkür etti.
El Veren İnsanlar Derneği’nin (Elvinder) İçişleri Bakanlığı ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle hayata geçirdiği Kadın Liderler Akademisi Samsun Kadın Forumu’na katılan Arslanköy Kadınlar Topluluğu Kurucusu Yün Bebek film Yazarı ve Yönetmeni Ümmiye Koçak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı ziyaret etti.
Mersin’in Arslan köyünde yaşayan Ümmiye Koçak, yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’ı tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Başkan Yılmaz’ı yakından takip ettiklerini ifade eden film yazarı ve yönetmen Koçak, en kısa zamanda köye gelerek misafir olmasını istedi. Başkan Yılmaz ise ziyaretten dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
Kadın Liderler Akademisi Samsun Kadın Forumu’nda Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nun Kurucusu Ümmiye Koçak, köy kadınlarının isterlerse neler başarabileceklerini, kendi yaşam öyküsüyle örneklendirmişti. Koçak, ilçe ilçe dolaşarak kadınlara girişimciliği, başarıyı ve güveni anlatacak.
1957 yılında Adana’da Çelemli köyünde doğan Ümmiye Koçak, ilkokuldan sonra okula gönderilmeyince kitaplarla kendisini geliştiren bir Anadolu kadını. Evlendikten sonra Mersin’in Arslanköy’üne taşınan Koçak, köy kadınlarının yaşadıklarını tüm dünyaya göstermek için, 2001 yılında Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nu kurmuştu. Topluluğun sahneye ilk koyduğu oyunları kendisi yazan Koçak’ın ilk oyunu ise ‘Taş Bademleri’ oldu. Grup, daha sonra kendi hikayelerinden oluşan bir oyun derleyerek "Kadının Feryadı" adlı oyunu sahneye taşıdı. Ümmiye Koçak, "Hasret Çiçekleri" adlı oyunuyla 2006 yılında Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali’nde sahne aldı. Koçak, daha sonra tarlalarda çalışarak kazandığı paraları biriktirerek kadına karşı şiddet sorununu anlatan "Yün Bebek" filmini yazdı ve yönetti. 49. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde galası yapılan filmi Ümmiye Koçak’a New York Avrasya Film Festivali’nde "Sinemada en iyi Avrasyalı Kadın Sanatçı" ödülünü kazandırdı.
32 yıllık evli ve 3 çocuk annesi olan Ümmiye Koçak bugüne kadar 11 tiyatro oyunu yazdı. Koçak, Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu ile yaklaşık 500 kez sahneye çıktı ve oyunlarını Türkiye’nin dört bir yanında 30 bine yakın kişi izledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.