Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

’Şehrin Ateşi’ yanmaya başladı

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından 2’ncisi düzenlenen "Uluslarası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı" Şehrin Ateşi sloganı ile başladı.Odunpazarı’nda başlayan çalıştaya 4’ü uluslararası, 18’i...

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2016 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2016 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
’Şehrin Ateşi’ yanmaya başladı
Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından 2’ncisi düzenlenen "Uluslarası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı" Şehrin Ateşi sloganı ile başladı.
Odunpazarı’nda başlayan çalıştaya 4’ü uluslararası, 18’i yerli olmak üzere toplamda 22 sanatçı katılıyor. Sanatçılar tarafından çalıştayda Raku, Obvara, Naked Raku, Saggar, Lüster ve Mısır Pastası gibi pişirim teknikleri uygulanmaya başlanıldı.
Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Üyesi Emel Şölenay, eğitim açısından da çalıştayın önemli olduğuna dikkat çekti. Farklı teknikler üzerine öğrenciler ile birlikte çalıştıklarından bahseden Şölenay, "Yıllardır seramik eğitimi veriyoruz. Yani yaptığımız farklı teknikler var. Hem şekillendirme olarak hem de pişirim teknikler olarak. Odunpazarı Belediyesi’nin düzenlediği bu etkinlikte yer almaktan ayrıca mutluluk duyuyoruz. Çünkü yaptığımız çalışmaları başkalarıyla paylaşmak çok güzel bir duygu. Farklı pişirim yöntemleri var. Burada ilkini uyguladık. Burada Raku pişirimini arkadaşlarımızla uyguladık. Daha sonra Saggar tekniği olacak. Fırın içinde rediksiyon pişirim tekniğini de ben uygulayacağım. Lüster tekniği ile çalışıyorum. Kendimden söz etmek istersem ben yıllardır kuş ve baykuşlar yapıyorum. Bunun yanı sıra rediksiyonlu lüsterlere çalışıyorum. Hazırladığım ürünler ve geometrik formlardan oluşan bir düzenleme ve çerçeve şekille sergide sunuyorum" dedi.
Yapılan eserler Pazar günü Kurşunlu Külliyesi’nde sergilenecek. Çalıştaya katılacak olan konukların ağırlanmasına Eskişehir Odunpazarı Turizm İşletmeleri ve Otelleri Derneği (ESOD) de destek veriyor. Çalıştay için Eskişehir’e gelen sanatçılar, Odunpazarı Bölgesi’nin tarihi dokusu içinde bulunan işletmelerde misafir edilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.