Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehitler İçin Destan Yazdı

Gazeteci-yazar Ve Halk Şairi Ali Kayıkçı(Âşık Derebahçeli), Doğu Ve Güneydoğu'da Şehit Düşen Asker Ve Polisleri Konu Edinen 55 Destandan Oluşan Bir Kitap Yazdı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2016 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şehitler İçin Destan Yazdı
Gazeteci-Yazar ve Halk Şairi Ali Kayıkçı(Âşık Derebahçeli), Doğu ve Güneydoğu’da şehit düşen asker ve polisleri konu edinen 55 destandan oluşan bir kitap yazdı.
Türk Basın Birliği tarafından Cumhuriyet’in 60. Yılı Şiir Yarışması’nda ’Mondros’tan Cumhuriyete’ isimli destanı ile birincilik elde eden Gazeteci-Yazar ve Halk Şairi Ali Kayıkçı; Doğu ve Güneydoğu’da şehit düşen asker ve polisleri konu edinen bir kitap yazdı. 39’uncu eseri olan, son terör olayları sırasında ’Doğu ve Güneydoğu’da şehit düşen asker ve polisleri konu edinen ’Sen Destanı Yazdın Ben De’ adını taşıyan ve içinde 55 destanın yer aldığı kitabı, geçen Mart ayında yayınlandı.
"KİTABIN KAPAĞINDA OĞLUMUN FOTOĞRAFI VAR"
Yazdığı kitapla ilgili açıklamalarda bulunan Halk Şairi Ali Kayıkçı, "24 Temmuz tarihinden sonra başlatılan terör operasyonları sırasında şehit olan asker-polis ve korucu millet evlatlarımızın, hemen her akşam televizyon haberlerinde yer alan ve yürek burkan şehadetleri, hayat hikayeleri karşısında hissiz kalmak, gözyaşı dökmemek ne mümkün? Her birimizi ayrı ayrı duygulandıran bu haberlerden bir kısmını gazetelerde de okuyunca, bunları mısra-mısra destanlaştıralım dedik. Ortaya onlarca hadiseye bağlı olarak 55 tane de şiir çıktı. Bunları gazete sütunlarında bırakmaya da gönlümüz razı gelmedi. Isparta ve Tunceli’de komando olarak askerlik hizmetini yaptıktan kısa bir süre sonra menenjit hastalığından kurtulamayıp rahmet-i Rahmân’a kavuşan oğlum Sencer Ayhan’ın da hatırasına binaen bu son eserimi ’Sen Destanı Yazdın Ben De…’ adını vererek yayınladım. Kapağına da onun Eğirdir Komando Okulu’nda iken çektirdiği bir resmini koydum. Eserin yayınlanmasından sonra destani olaylar yaşandı. Bunlardan biri de Ordulu Ozan Özmen’in kahramanlık hikayesidir. Beni oldukça etkileyen bu kardeşimizin yaşantısı ve şehadeti üzerine kaleme aldığım destanı, inşallah eserin ikinci baskısında yayınlamak nasip olur" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.