Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SBŞT “Asiye Nasıl Kurtulur?” ile perdelerini açıyor

Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu (SBŞT) “Asiye Nasıl Kurtulur?” ile perdelerini açıyor.SBŞT, kadına karşı şiddete dikkat çekmek için bir kadın hikayesi olan “Asiye Nasıl Kurtulur?” adlı tiyatro oyununu sahneye koyuyor. Vasıf Öngören’in...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2017 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2017 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SBŞT “Asiye Nasıl Kurtulur?” ile perdelerini açıyor

Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu (SBŞT) “Asiye Nasıl Kurtulur?” ile perdelerini açıyor.

SBŞT, kadına karşı şiddete dikkat çekmek için bir kadın hikayesi olan “Asiye Nasıl Kurtulur?” adlı tiyatro oyununu sahneye koyuyor. Vasıf Öngören’in yazdığı Muzaffer Kırıkkalp’in yönettiği 2 perdelik oyunun prömiyeri 24 Ekim 2017 Salı günü 20.00’de Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde yapılacak. Her Cuma saat 20.00’de ücretsiz olarak oynanacak oyunun davetiyeleri Yaşar Kemal Kültür Merkezi gişelerinden temin edilebilecek.

Adanalıları tiyatro oyunu izlemeye davet eden Seyhan Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Tamer Gözüdeli, “Asiye Nasıl Kurtulur?” isimli tiyatro oyunu ile kadına karşı yapılan şiddete dikkat çekmek istediklerini söyledi.

Gözüdeli, SBŞT olarak toplumsal olayları sahneye aktarmaya çalıştıklarını belirterek, “Maalesef ülkemizde kadına karşı şiddet gün geçtikçe artarak devam ediyor. Son 9 ayda 299 kadın hayatını kaybetti. Bizler bu dünyada kadına karşı yapılan şiddeti kabul etmiyoruz. Ve bu şiddete dikkat çakmak istediğimizden bir kadın hikâyesi olan ‘Asiye Nasıl Kurtulur?’ isimli tiyatro oyununu sahneye koymaya karar verdik. Her cuma ücretsiz olarak oynanacak oyunumuzu izlemeye tüm Adanalıları bekliyoruz. Tiyatro severler ücretsiz davetiyelerini Yaşar Kemal Kültür Merkezi’ndeki gişelerimizden temin edebilir” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.