Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Safranbolu ’Avrupa Plaketi’ ödülünü alacak

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy Yaptığı Basın Açıklamasında Safranbolu'nun Avrupa Konseyi Parlementerler Konseyi Tarafından Avrupa Plaketine Layık Görüldüğünü Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 18:36
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 18:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Safranbolu ’Avrupa Plaketi’ ödülünü alacak
Safranbolu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Konseyi tarafından 3. büyük ödül olarak verilen ‘Avrupa Plaketi’ni almaya layık görüldü.
Avrupa Konseyi Parlamenterler Konseyi tarafından verilen ve daha önce 2011 yılında Avrupa Diploması, 2013 yılında da Avrupa Şeref Bayrağını alarak büyük başarı gösteren Safranbolu, bu alanda verilen 3. büyük ödül olan Avrupa Plaketini almaya layık görüldü.
Konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “Safranbolu Belediyemiz Uluslararası başarı ödülüne layık görüldü. 2010 yılında başladığımız projelere Uluslararası entegrasyona ilgili çalışmalara birini daha ekledi. Avrupa Konseyinin Şeref Ödülüne layık görüldü 2011 yılında Şeref Diploması, 2013 yılında da Şeref Bayrağını, bu seneki başvuru sonucunda de Şeref Plaketi Ödülü verildi. Amacımız Avrupa Şeref Diploması, Avrupa Şeref Bayrağı ve Avrupa Plaketinin ardından 4. ve en büyük ödül olan Avrupa büyük ödülünü almak” dedi.
Ödül töreni 19-21 Temmuz’da
Dördüncü ve en büyük ödül olan Avrupa Büyük Ödülü’nü 1955 yılından bu yana Türkiye’den 3, Avrupa’dan da 4 şehrin layık görüldüğünü belirten Başkan Aksoy, “İnşallah amacımız Avrupa Büyük Ödülünü almak. Şimdilik 3. Kademe olan Avrupa Plaketini Safranbolu da alacağız. Bu amaçla bir dizi etkinlik yapmayı planladık. Öncelikle Ödül töreni sebebiyle Türk Dünyası Belediyeler Birliği yanımızda olacak ve istişare toplantısını da burada yapacaklar. TÜRKSOY ile de bir etkinliğimiz olacak. TÜRKSOY Gençlik Senfoni Orkestrası bir konser verecek. Bununla birlikte Prof. Dr. Levent Kılıç hocamız, bildiğiniz gibi Safranbolu’da Zaman Belgeselini çekerken Rahmetli Süha Arın beyin Baş Asistanı idi. Kılıç hocamız 2010 yılında Süha Arın beyin kameralarını kurduğu yerlerden fotoğraflar çekerek, Safranbolu’da Zaman ve Mekân adlı sergide Safranbolu’nun 30 yıl öncesi ve sonrası konu alınmıştı. Bu sergi Plaket töreni nedeni ile aynı gün Cinci Handa tekrar edilecek. Bu plaket takdim töreni nedeni ile misafirlerimize kültürümüzün farklı örneklerini sergileyeceğimiz programlar gerçekleştirilecek. Kısacası 19 - 21 Temmuz tarihleri arasında Safranbolu’da başta Muallimler Birliği ve Cinci Han olmak üzere bir dizi uluslarararsı etkinlikler düzenleyeceğiz. Değerli halkımızın da bu törene katılmalarını özellikle istirham ediyorum. Çünkü bu sayede Safranbolu dünya literatüründe ismi sürekli tekrarlanan, reklamı yapılan bir merkez haline geliyor” diye konuştu.
Avrupa Günü kutlamaları Safranbolu’da yapılacak
Avrupa Günü kutlamalarına Safranbolu ev sahipliği yapacağını da sözlerine ekleyen Aksoy, şunları söyledi:
“Geçtiğimiz günlerde Belediye Meclisimiz geçen ayki toplantısında projemize onay verdi ve Avrupa Günü kutlamalarına Safranbolu’muz ev sahipliği yapacak ve İl Müdürlüğümüz ile çeşitli etkinlikler planlayacağız. İçinde bulunduğumuz turizm sezonu nedeni ile Safranbolu’nun tanıtımı ile ilgili her türlü etkinliği planlayıp icra etmeye devam ediyoruz. Bu vesile ile Avrupa da verilen en büyük 3. ödül olan Avrupa Plaketinin Safranbolu’muza hayırlı olmasını diliyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.