Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rumeli’nin meşhur şairi Usulî Bursa’da yad edildi

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Bursa’nın Gönül Sultanları’ adlı konferansında, Rumeli’de yetişen en önemli şairlerden biri olan Usulî anıldı.Seyyid Usul Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa konuşmacı olarak Uludağ...

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2017 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2017 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rumeli’nin meşhur şairi Usulî Bursa’da yad edildi

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Bursa’nın Gönül Sultanları’ adlı konferansında, Rumeli’de yetişen en önemli şairlerden biri olan Usulî anıldı.

Seyyid Usul Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa konuşmacı olarak Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Kemikli katıldı. Usulî’nin hayatı hakkında bilgiler veren Bilal Kemikli, “Vardar Yenicesi’nde yetişen en önemli şairlerden biri de Usulî’dir. Türk şiirine ve fikir hayatına önemli katkılar koyan Usulî, Rumeli’nin bilge şairi olarak anılır. Vardar Yenicesi’nde doğan ve tahsilini burada tamamlayan Usulî, daha sonra Mısır’a giderek İbrahim Gülşenî’den eğitim almıştır. İbrahim Gülşenî’nin vefatından sonra 1532 yılında tekrar Vardar Yenicesi’ne dönen şair, Rumeli’yi gezerek sanat düşüncesini geliştirmeye çalışmıştır” dedi.

Usulî’nin 16. asırda yetişen şairler arasında edebiyat tarihimizde önemli yeri olduğunu anlatan Prof. Bilal Kemikli, “Usulî sadece bir şair değil, aynı zamanda bir sufîdir. Şiirlerinde tıpkı Nesimî gibi tasavvufu işlemiştir. Onun şiirleri, sanat zevki yüksek olmakla birlikte, aynı zamanda hikmetli şiirlerdir. Eserlerinde ahlakî ilkeleri bize sunar. Bu önemli şairi, Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği Gönül Sultanları programı ile yad etmiş olmaktan dolayı mutluluk duydum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.