Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Restorasyonu yapılan çeşmenin içerisinden tarihi bir çeşme daha çıktı

Kilis’te, Türkler Cami yanındaki tarihi Küçük Çarşı Çeşmesinin restorasyonu yapılırken, tarihi bir çeşme daha gün yüzüne çıkartıldı.Geçen yol Kasım ayında Türkler Cami ile yanındaki tarihi Küçük Çarşı Çeşmesinin restorasyon...

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2016 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2016 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kilis’te, Türkler Cami yanındaki tarihi Küçük Çarşı Çeşmesinin restorasyonu yapılırken, tarihi bir çeşme daha gün yüzüne çıkartıldı.
Geçen yol Kasım ayında Türkler Cami ile yanındaki tarihi Küçük Çarşı Çeşmesinin restorasyon ihalesi Vakıflar Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapıldı. İhaleyi alan firma cami ile çeşmenin restorasyonuna başladı. Çeşmenin duvarları yıkıldıktan sonra içerisinden tarihi bir çeşme çıktı. 70 yılı aşkın bir süre önce tarihi çeşmenin duvarları kapatılarak demir boru ile musluklar konarak vatandaşın su ihtiyacının karşılandığı öğrenildi. Tarihi çeşmenin dış duvarlarının yıkılması ile birlikte çeşmenin orijinal şekli de ortaya çıktı. Tarihi çeşmenin orijinal halini ilk kez gören vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemiyor. Restorasyonun aslına uygun olarak yapılacağı öğrenildi.
Küçük Çarşı Çeşmesinin tarihi geçmişi
Bölük Mahallesi Binbaşı Sokağı’nda hemen sol uç kısmındadır. Osmanlı mimarisinin gözde örneklerinden birsidir. 1844-1870 yılları arasında 26 yıllık zaman dilimi içinde Hacı Osman Efendi tarafından yaptırılırken, çeşme Miladi 1933 (H 1352) yılında geniş bir şekilde onarılmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.