Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rana Demiriz, Amerikan Yazarlar Konferansı’na katılan ilk Türk oldu

Türkiye’nin en genç yazarı olan Rana Demiriz, “Gölgedeki Işıklar” kitabıyla Amerikan Yazarlar Konferası’na katılan ilk Türk yazar oldu. 20.Yüzyılın Dostoyevskisi kabul edilen ünlü yazar Michael Cunnigam’ın,konferansta Rana Demiriz’i...

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin en genç yazarı olan Rana Demiriz, “Gölgedeki Işıklar” kitabıyla Amerikan Yazarlar Konferası’na katılan ilk Türk yazar oldu. 20.Yüzyılın Dostoyevskisi kabul edilen ünlü yazar Michael Cunnigam’ın,konferansta Rana Demiriz’i ’Türk yazar kız kardeşim’ diyerek tanıtması Amerikalı yazarlar arasında kıskançlığa sebep oldu.
14 yaşında çıkardığı romanı ile Türkiye’nin en geç yazarı olan Koç üniversitesi Tarih, Sanat Tarihi ve Arkoloji bölümü son sınıf öğrencisi Rana Demiriz, Amerika Birleşik Devletleri´ndeki Yazarlar Konferansı’na katılan ilk Türk yazar olarak bir başarıya daha imza attı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da ödüllendirilen genç yazar,bu yıl 5´incisi düzenlenen Yale Üniversitesi Yazarlar Konferansı´na "Gölgedeki Işıklar" adlı romanını göndermişti. Demiriz, birçok eser arasından seçilen kitabı ile ABD´de düzenlenen yazarlar konferansına davet edildi. Haziran ayında çok sayıda ünlü yazar ve yayın evinin katılımıyla gerçekleşen konferans,oluşturulan çalışma gruplarıyla yazarlara kitaplarını anlatma ve eleştirme olanağı sağladı.
’Dünyanın Sonundaki Ev’ ve filme uyarlanarak Nicole Kidman’a Oscar kazandıran ’Saatler’ isimli romanlarıyla ünlenen Pulitzer ödülü sahibi Michael Cunningham, konferansa katılan Rana Demiriz’i ’Türk yazar kız kardeşim’ diye tanıttı. Romanlarıyla Türkiye’de de çok sevilen Julia Quinn, Rana’nın bu başarısını beraber çekilmiş bir fotoğraf ile sosyal medya hesabından sevenleri ile paylaştı.
Koç üniversitesi Tarih, Sanat tarihi ve Arkeoloji bölümü son sınıf öğrencisi Rana, hem Yale Üniversitesi’nden hem de dünyaca ünlü olan ve çok satan yazarlardan gördüğü destek karşısında heyecanlandığını belirterek, "Benim için harika bir deneyim oldu, kitaplarımı okumak hatta film olarak görmek istemeleri eşsiz bir duygu, bende çalışmalarıma ara vermeden devam ediyorum. Michael Cunningham beni ’Türk yazar kız kardeşim’ olarak adlandırdı ve bu Amerikalı yazarlar arasında bir kıskançlığa sebep oldu.Yine aynı şekilde Julia Qunin’de ülkemizde çok satan bir yazar. O da benimle çekilmiş bir resmini sosyal medya hesabından paylaştı ve bugün Türkiye’nin en genç roman yazarı ile tanıştım diyerek beni takipçilerine tanıttı.Benim için çok güzeldi” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.