Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Poyrazoğlu’ndan önce poz, sonra şov

85’inci İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) etkinlikleri kapsamında tek kişilik gösterisi Ödünç Yaşamlar’la sahne alan Ali Poyrazoğlu, izleyenleri kahkahaya boğdu. Fuara girişte hayranlarının isteği üzerine hatıra fotoğrafı çektiren usta...

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2016 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2016 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
85’inci İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) etkinlikleri kapsamında tek kişilik gösterisi Ödünç Yaşamlar’la sahne alan Ali Poyrazoğlu, izleyenleri kahkahaya boğdu. Fuara girişte hayranlarının isteği üzerine hatıra fotoğrafı çektiren usta sanatçı, gösterisinde verdiği toplumsal mesajlarla da bol bol alkış aldı.
İzmir Enternasyonal Fuarı’nın 9’uncu gününde Ali Poyrazoğlu’nu izlemek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu. Ali Poyrazoğlu, en gülünecek olayları ciddiyet penceresinden, en ağlanacak olayları güldürerek anlattığı tek kişilik gösterisi Ödünç Yaşamlar’la İsmet İnönü Sanat Merkezi izleyicisiyle buluştu. Folkart sponsorluğunda sahne alan Poyrazoğlu, kendisinden yola çıkarak anlattığı benzersiz hikayeleriyle tiyatroseverlere keyifli bir akşam yaşattı. "İki günü aynı olan insanın, bir günü kayıptır" diyen Poyrazoğlu, gösteriden önce kendisini karşılayan sevenleriyle fotoğraf çektirdi. Ezber bozan anlatımında Poyrazoğlu, seyirciyi güldürürken zaman zaman düşünmeye zorladı.
Anılarını anlattı
Sahneye çıkar çıkmaz büyük bir sevgiyle karşılanan Ali Poyrazoğlu, yaklaşık 3 dakika alkışlandı. Sevgi seline "Hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz. Bu ne güzel kalabalık" diyerek cevap veren Poyrazoğlu, gösterisinin ilk dakikalarında seyirciye uyguladığı zeka testiyle gülmekten kırdı geçirdi. "Her şey kırmızı kadife bir perde ile başladı" diyerek çocuk yaşlardaki tiyatro sevgisini anlatan usta sanatçı; tiyatro yıllarının başlarında Yıldız Kenter, Muhsin Ertuğrul, Müjdat Gezen, Savaş Dinçer ve Erdal Özyağcılar ile birlikte yaşadığı komik anılarını izleyenlerle paylaştı. Poyrazoğlu, nefessiz anlattığı hikayelerinde zaman zaman gülmekten kendini alamadı.
Alkışları ustalara gönderdi
İzleyicileri kahkahaya boğan hikayelerinin arasına toplumsal mesajlar sıkıştıran Poyrazoğlu, oyun sırasında cep telefonuyla ilgilenen izleyicilere de esprileriyle takıldı. Poyrazoğlu izleyicilere, "İçinizdeki genci unutmayın, onu kendinizden uzaklaştırmayın. Bu arada çevrenizdeki gençlere de engel olmayın" diye öğütte bulundu. Duygusal anların da yaşandığı oyunda insanların kendisiyle yüzleşmesi gerektiğini söyleyen Poyrazoğlu, "Hayatınızda bir saniyeyi bile boşa harcamayın" dedi. Gösterisine Hamlet’in ’Olmak ya da Olmamak’ repliğiyle başlayan sanatçı, oyununu yine bu replik ve açıklamasıyla bitirdi. Poyrazoğlu, 2 saate yakın süren tek kişilik gösterisi sonunda aldığı alkışları Altan Erbulak, Adile Naşit, Muhsin Ertuğrul, Aziz Nesin ve Nazım Hikmet gibi ustalara armağan etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.