Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Panik Yok Ben Kanserim’ kitabının imza günü gerçekleştirildi

Özge Günaydın’ın kanserle mücadelesi esnasında kaleme aldığı ‘Panik Yok Ben Kanserim’ kitabının imza günü ve bu süreç boyunca ürettiği resimlerin sergisi düzenlenen program ile açıldı.‘Yaşatmak Sanattır’ sloganı ile devam...

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2017 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Panik Yok Ben Kanserim’ kitabının imza günü gerçekleştirildi

Özge Günaydın’ın kanserle mücadelesi esnasında kaleme aldığı ‘Panik Yok Ben Kanserim’ kitabının imza günü ve bu süreç boyunca ürettiği resimlerin sergisi düzenlenen program ile açıldı.

‘Yaşatmak Sanattır’ sloganı ile devam eden İstanbul Cerrahi Hastanesi sergi alanı ‘Art İn Hospital’, bu kez de Özge Günaydın’ın kanserle mücadelesi esnasında kaleme aldığı ‘Panik Yok Ben Kanserim’ kitabının imza günü ve bu süreç boyunca ürettiği resimlerin sergisine ev sahipliği yaptı. Kitap ve sergiden elde edilen gelir Senoloji Derneği’ne bağışlandı.

Kitabın, meme kanseriyle mücadele edenlere ve yakınlarına tavsiye niteliği taşıdığını ifade eden Özge Günaydın, “2 buçuk yıllık bir tedavi sürecim vardı. Ama ben bunların hepsini yazarak; çizerek, boyayarak, sökerek, dikerek geçirdim. Dolayısıyla çok zor bir süreç geçirdiğimi söyleyemem. Kitap aslında biraz tavsiyeler kitabı. Bu yola giren veyahut da yakınları bu yolda olan insanlarla ilgili yapabilecekleri şeylerin tavsiyesi. Ben tamamen kendimi sanata adadım, yazmaya adadım. İnsanlara da bunu tavsiye ettim. Biraz da tabi bu kitap vasıtasıyla meme kanserinde erken teşhise dikkat çekmek istedik. Geliri de zaten bu anlamda Senoloji Derneğine bağışlanıyor” diye konuştu.

“İnsanlara tavsiyem kendilerini bırakmamaları, mutluluğu bulmaları”

Kanser hastalığı ile mücadele edenlerin bu durumu kabullenmelerini ve bütün boş vakitlerini sanatla, yazmakla geçirerek tedavi etmeleri gerektiğini belirten Günaydın, şöyle konuştu: “Ben tüm boş vakitlerimde yani kemoterapi alırken de radyoterapi alırken de evde dinlenirken de tüm boş vakitlerimde hep resim yaptım. Çok eskiden beri zaten resim yapan bir insanım. Bu sürede bir tek yağlı boya yapamadım. Onun haricinde, akrilik; sulu boya, toz pastel, yağlı pastel tüm resim teknikleriyle resimler yaptım. Bugün de bu 2 buçuk yıl içerisinde üretilen tüm resimleri görme fırsatı buluyorsunuz ve insanlara da tavsiyem kendilerini bırakmamaları, mutluluğu bulmaları, sevgiyle her şeyi kucaklamaları bunun öğretici bir durum olduğunu kabullenmeleri ve kendilerini bütün bu boş vakitlerinde sanatla, yazmakla tedavi etmeleri üzerine”.

“Meme kanserinde erken teşhis müthiş şekilde önemli”

Kontrollerin ve muayenelerin hastalıkla mücadele esnasında önemli bir yeri olduğuna vurgu yapan yazar Özge Günaydın, “Meme kanserinde erken teşhis müthiş şekilde önemli. Dolayısıyla hayatımız aslında bizim elimizde. Kontrollerimizi, muayenelerimizi ihmal etmememiz gerekiyor. Hayatı ihmal etmemek gerekiyor. Hayata sevgiyle; mutlulukla, umutla bakmayı bırakmamak gerekiyor” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.