Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel) Korona virüs sanatı da etkiledi

TÜM DÜNYAYI ETKİSİ ALTINA ALAN KORONA VİRÜS (KOVİT-19) SANAT DÜNYASINI DA ETKİLEDİ. BALIKESİR’İN EDREMİT İLÇESİNDE GENÇ FOTOĞRAF SANATÇISI FULYA TEZER GAZ MASKESİ, ELDİVEN İLE ÇEKTİĞİ PORTRE FOTOĞRAFLAR İLE DİKKATLERİ ÇEKTİ.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2020 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2020 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel) Korona virüs sanatı da etkiledi

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs (Kovit-19) sanat dünyasını da etkiledi. Balıkesir’in Edremit ilçesinde genç fotoğraf sanatçısı Fulya Tezer gaz maskesi, eldiven ile çektiği portre fotoğraflar ile dikkatleri çekti.

Kocaeli Üniversitesi, İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Fotoğrafçılık mezunu fotoğraf sanatçısı Tezer, “Fotoğrafçıların topluma karşı görevi, olayları kendi dilimizle yani görsellikle ve fotoğrafın içindeki ögelerle farkındalık oluşturarak anlatmaktır. Biz bu önlemleri fotoğrafla da anlatalım eğer anlatmazsak yakında çekeceğimiz fotoğraflar böyle maskeli, eldivenli ve üzgün yüzlü çiftlerle olacak" dedi.

Portre çalışmalarında üzgün yüzler, gaz maskesi ve eldiven ile korona virüsün yansımalarını anlatmaya çalışan Fulya Tezer, “Aslında fotoğraf hayatın her alanında ve koşulunda var. Fotoğrafa hiçbir durum engel olamaz. Aksine toplumsal olaylar fotoğrafı daha çok yaşatır, güç verir. Korona virüs ile evlerden çıkamasak da her türlü önlemi alarak yarım saatliğine dışarı çıkarak bu farkındalığı sağlayıp geleceğe bu günleri bırakmak istedik” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.