Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özel İnsanlar, Osmanlı Sanatını Yaşatıyorlar

Nevşehir Belediyesi Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nde açılan Ahşap Yakma Sanatı eğitimine katılan engelliler, köklü bir Osmanlı el sanatını yaşatmaya çalışıyorlar.Nevşehir Belediyesi tarafından eğitilebilir düzeydeki engellilerin...

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özel İnsanlar, Osmanlı Sanatını Yaşatıyorlar
Nevşehir Belediyesi Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nde açılan Ahşap Yakma Sanatı eğitimine katılan engelliler, köklü bir Osmanlı el sanatını yaşatmaya çalışıyorlar.
Nevşehir Belediyesi tarafından eğitilebilir düzeydeki engellilerin zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmanın yanı sıra engelli olmanın getirdiği psiko-sosyal sorunların üstesinden gelinmesi ve onların toplumla entegre olabilmelerine yardımcı olunması amacıyla Kıratlıoğlu Mahallesi’nde hizmete kazandırılan Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nde bir dizi eğitim çalışması gerçekleştiriliyor.
Nevşehir Belediyesi Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nde oluşturulan atölyede, Osmanlılardan günümüze kadar ulaşan en önemli el sanatlarından biri olarak da bilinen Ahşap Yakma Sanat eğitimine katılan engelliler, uzman eğiticiler nezaretinde sunta parçaları üzerine işlenen çeşitli motiflerle bu sanatı öğrenmeye çalışıyorlar. 18 ve üst yaş grubunda 13 engelli öğrencinin katıldığı bu eğitimde engelliler, kendilerine imkan sunulduğunda sosyal hayatın her alanında becerilerini ortaya koyabileceklerini sergilerken, öz güvenlerini de geliştiriyorlar.
Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen yaptığı açıklamada, “Bu kardeşlerimizin ortaya koyduğu el becerilerinde üretilen ürünlerin ilerleyen günlerde bir sergiyle de halkımıza göstermiş olacağız. 18 ve üstü yaş grubunun yararlandığı merkez bu çalışmalar ile ülkemizde örnek gösterilecek çalışmalardan bir tanesidir” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.