Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Sanatı Anadolu’ya Götürdüler

Türkiye’nin önde gelen küratörlerinden Rahmi Çöğendez yönetimindeki Anadolu Müzayedelerinin ilki Zonguldak’ta gerçekleştirildi. 83’üncüsü düzenlenen müzayedenin gelirlerinin bir kısmı çocuk felci ile mücadele için bağışlanacak.Ünlü...

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2016 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2016 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin önde gelen küratörlerinden Rahmi Çöğendez yönetimindeki Anadolu Müzayedelerinin ilki Zonguldak’ta gerçekleştirildi. 83’üncüsü düzenlenen müzayedenin gelirlerinin bir kısmı çocuk felci ile mücadele için bağışlanacak.
Ünlü müzayedeci Rahmi Çöğendez yönetimindeki ’Anadolu Müzeyedeleri’nin ilk durağı Zonguldak oldu. Dedeman Otel’de gerçekleşen müzayedede 80 eser yer aldı. Müzayedede beş eser ’Çocuk Felcine Son’ kampanyası için Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü’ne bağışlanacak.
Anadolu’nun büyükşehirlerdeki müzayedelere katılımının her zaman mümkün olmadığını ifade ederek söze başlayan küratör Rahmi Çöğendez, sanatı Anadolu’ya götürmek için Anadolu Müzayedelerine başladıklarını ifade etti.
"HER DUVAR BİR ORİJİNALİ HAK EDER"
Müzayedeler yoluyla sanatı ve sanatçıyı desteklemek için çalışmalar içerisinde olduklarını belirten Rahmi Çöğendez, "Ankara’da büyük bir sanat sokağımız ve galerilerimiz var. Müzayedeler yapıyoruz. Anadolu’nun büyükşehirlere gelmesi her zaman mümkün olmuyor. Biz de sanatı Anadolu’ya götürelim dedik. Bir de Zonguldak benim memleketim. Anadolu sevdası Zonguldak ile başlasın istedim. Aynı zamanda ev sahipliği yapan belediye başkanlığı ve otel sahipleri bu olaya çok sıcak baktılar. Her duvar bir orijinali hak eder diye yola çıktık. Müzayede yoluyla sanatı ve sanatçıyı desteklemek; büyütmek için buradayız. Ama aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi bu. Bir sivil toplum örgütü ile beraber dünyada çocuk felcini tamamen yok etmek için açılan bir kampanyanın parçası olarak buradayız. Bu birlikteliği Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü ile yapıyoruz" diye konuştu.
"SANAT DA BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİDİR"
Sanatın da bir sosyal sorumluluk projesi olduğunun altını çizen Rahmi Çöğendez, Anadolu Müzayedelerinin Konya ve Trabzon ile devam etmesi düşüncesinde olduğunu ifade etti.
Zonguldak’ta doğduğu için Anadolu Müzayedelerinin ilkini Zonguldak’ta yapmak istediğini hatırlatan Çöğendez, BEÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Mungan’a katkılarından dolayı da teşekkür etti.
1 Mayıs 2016 tarihinde Ankara’da büyük bir müzayede gerçekleştirileceğinin altını çizen Çöğendez, şu ifadelere yer verdi:
"Bu sosyal sorumluluk projelerine katkımız sanat olarak sürecek. Açık artırma ile nominal değerlerin çok altında müzayedeye başlayacağız. Bu bir fırsattır. Koleksiyonerler oluşturmak, sanatçıyı desteklemek amacıyla hepsi orijinal ve özgün eserlerden oluşan 80 parçalık koleksiyon satışa çıkacak. Gelirin bir kısmı için dünya çocuk felcine karşı savaşmak için kullanılacak. Zaten sanat da bir sosyal sorumluluk projesidir. İki projeyi birleştirmek için yola çıktık. Çünkü sanatçıyı da desteklemek lazım. Sanatın bayrağı yoktur. O bakımdan bunun yaygınlaştırılması dünyada daha da büyümesi ve Türk sanatçısının dünyadaki gerçek yerini alabilmesi için bir çabamız var. Bu çabayı da başarı ile yürütüyoruz. Şu anda 83’üncü müzayedemizi yapıyoruz. Zonguldak, Anadolu Müzayedelerinin ilk durağıydı. Buradan sonra devam edecek. Daha belirlemedik ama gönlümde Konya ve Trabzon oluyor. İnşallah yakın bir zamanda gerçekleştireceğiz. Hatta Ankara’da 1 Mayıs’ta büyük bir müzayedenin tüm geliri bağışlanmak üzere bu projeyi yapıyoruz. İstanbul projelerimiz sürüyor. Anadolu önceliğimizdir. Sevgili dostum Prof. Dr. Aydın Mungan’ın özel bir isteğiydi. Kıramayacağım bir insandı. Böyle bir projede esasında bana önderlik eden o oldu. Zonguldaklılara, Ereğlililere ve çevreye güzel bir duyum yaptık. Sanat herkes için insanlar gelsinler keyifle gezsinler. Yalnızca katılım önemli değil. Ama ben insanların kalitesi yalnızca cebindeki parayla değil sahip olduğu değerlerle ölçülüyor. Onun için sanat önemli. Her duvar bir orijinali hak eder diyoruz."
Çöğendez, müzayedeye katılan misafirlere eserler ve sanatçıları hakkında bilgiler verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.