Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Ebru öğrenmek için Letonya’dan Türkiye’ye geldiler

Dünya çapında büyük ilgi gören ebru sanatını öğrenmek için 14 kişilik bir kafile Letonya’dan Türkiye’ye geldi.Su üzerine çeşitli teknikler ile desenler oluşturularak kağıt veya kumaş üzerine bu desenleri aktarma sanatı olan ebru,...

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2017 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2017 09:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel Haber) Ebru öğrenmek için Letonya’dan Türkiye’ye geldiler

Dünya çapında büyük ilgi gören ebru sanatını öğrenmek için 14 kişilik bir kafile Letonya’dan Türkiye’ye geldi.

Su üzerine çeşitli teknikler ile desenler oluşturularak kağıt veya kumaş üzerine bu desenleri aktarma sanatı olan ebru, bütün dünyada büyük ilgi görüyor. Ebru sanatını öğrenmek ve uygulamak için Letonya’dan 15 kişilik bir grup Balıkesir’in Edremit ilçesine gelerek eğitim almaya başladı. Kültürel tur kapsamında gerçekleşen eğitimde, kursiyerlere ebru sanatı ve teknikleri konusunda bilgi verildi ve uygulama yapma imkanı sunuldu.

Letonyalı kadınlara eğitim veren Zülkif Bozbek, “Bugün atölyemizde Letonya’dan gelen 14 misafirimiz var. Onlarla kağıt üzerine ve kumaş üzerine çalışma yapıyoruz. Bir günlük bir çalışma, umarım keyif alırlar” dedi.

Eğitime katılan Eva Voldina ise “Biz Letonya’dan geldik. Akçay’da bir kamp yapıyoruz. Biz bugün Ebru kursu almaya geldik. Ebru yapıyoruz. 15 gün burada kalacağız” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.