Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmanlı döneminin vazgeçilmezi şerbetler, tarihi ilçede yaşatılıyor

Osmanlı döneminde özellikle yaz aylarında rağbet gören şerbetler, Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.Eski lezzetler tarihi Odunpazarı ilçesinde yaşatılmaya devam ediliyor. Birçok faydasının bulunduğu...

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2016 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2016 11:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmanlı döneminin vazgeçilmezi şerbetler, tarihi ilçede yaşatılıyor
Osmanlı döneminde özellikle yaz aylarında rağbet gören şerbetler, Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.
Eski lezzetler tarihi Odunpazarı ilçesinde yaşatılmaya devam ediliyor. Birçok faydasının bulunduğu şerbetler, vatandaşların ilgisini çekiyor. Özellikle yaz aylarında soğuk olarak servis edilen şerbetler, bir çok rahatsızlığa da iyi geliyor. Yaklaşık beş yıl önce açılan şerbet evine her geçen gün yeni çeşitlerin de eklendiğini anlatan işletme sahiplerinden Hayriye Kozulu, ilgiden dolayı memnun olduklarını belirtti. Şerbetlerin bir çok faydasının bulunduğuna dikkat çeken Kozulu, "Osmanlı zamanından kalma şerbetlerimiz oldukça çok. Biz de şu anda 18 çeşit şerbet var. Tabi ki zaman zaman çeşit sayısını arttırıyoruz. Hemen hemen herkesin damak zevkine hitap etmeye çalışıyoruz. Şerbetlerimiz doğal ve katkısızdır. Ben açıkçası ilk başladığımız zamanlarda şerbete bu kadar ilginin olabileceğini düşünmüyordum. Ama zamanla gördüm ki, özellikle gençler doğallıktan yana. İlgi çok güzel. Hepsi sağlığa faydalı çünkü bitki, meyve ve çiçeklerden yapılıyor. İçerisinde çeşitli baharatlar var. Mesela Demirhindi şerbetinin susuzluğu gideren bir özelliği var. Bağırsak sistemini çalıştırır. Mide hazmını kolaylaştırır. Mürver, soğuk algınlığına iyi gelir. Misafirlerimizin hemen hemen hepsi çok memnun. Geleneksel lezzetleri yaşattığımız için de bize teşekkür ediyorlar. Onların teşekkürleri bizi mutlu ediyor" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.