Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

’Osmanlı Döneminde Kıbrıs’

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) İlahiyat Fakültesi’nin Türk Tarih Kurumu ve Bağcılar Belediyesi ile birlikte 9-11 Ekim 2015 tarihinde YDÜ Büyük Kütüphanesi’nde düzenlediği ’Osmanlı Döneminde Kıbrıs’ üst başlıklı uluslararası...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2016 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2016 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) İlahiyat Fakültesi’nin Türk Tarih Kurumu ve Bağcılar Belediyesi ile birlikte 9-11 Ekim 2015 tarihinde YDÜ Büyük Kütüphanesi’nde düzenlediği ’Osmanlı Döneminde Kıbrıs’ üst başlıklı uluslararası sempozyum kitap haline getirildi.
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, ’Osmanlı Döneminde Kıbrıs’ adıyla çıkan eser, fakülte dekanı Prof. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemez’in başkanlığını yaptığı ve YDÜ İlahiyat Fakültesi Dekanlığını da yürütmüş Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Arş. Gör. Halil Ortakçı’dan oluşan ekibin editörlüğünde, Bağcılar Belediyesi tarafından yayınlandı.
Kıbrıs tarihine dair yazıların yer aldığı eser, Osmanlı Dönemi Kıbrıs’ında idari yapı, eğitim hayatı, ilim kültür yaşamı, Osmanlı vakıfları ve Adanın siyasi tarihi hakkında ciddi bilgiler sunuyor. Esere başta YDÜ Kütüphanesi olmak üzere KKTC ve Türkiye’nin büyük kütüphanelerinden ulaşılabilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.