Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orta Doğu Ve Kuzey Afrika’nın En Güncel Sanat Eserleri Sergileniyor

But a Storm Is Blowing from Paradise, 29 Nisan tarihinde New York’taki Solomon R. Guggenheim Müzesi’nde ve 2017 yılında ise İstanbul’daki Pera Müzesinde sergilenecek.New York’taki Solomon R. Guggenheim Müzesi 29 Nisan ve 5 Ekim tarihleri arasında...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2016 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2016 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
But a Storm Is Blowing from Paradise, 29 Nisan tarihinde New York’taki Solomon R. Guggenheim Müzesi’nde ve 2017 yılında ise İstanbul’daki Pera Müzesinde sergilenecek.
New York’taki Solomon R. Guggenheim Müzesi 29 Nisan ve 5 Ekim tarihleri arasında Guggenheim UBS MAP Global Sanat Girişiminin üçüncü sergisi olan But a Storm Is Blowing from Paradise, Contemporary Art of the Middle East and North Africa sergisine ev sahipliği yapacak. Guggenheim UBS MAP Orta Doğu ve Kuzey Afrika Küratörü Sara Raza tarafından düzenlenen sergi, kurulum, fotoğraf, heykel, video ve kağıt üzerine yapılan çalışmalar vasıtasıyla hızla gelişen bölgeden çok sayıda sanatçıya ait eserleri ve bölgeye ait önemli konuları sergilemektedir. Bölgenin koloni tarihine ilişkin sorular ve fikirlerle iç içe geçmiş olan sergi kapsamında mimari ve geometri, modernizm ve göç, gizlenmiş fikirlerin ortaya konulması gibi temalar ele alınmaktadır.
Güney ve Güneydoğu Asya ve Latin Amerika’nın çağdaş sanat uygulamalarına odaklanan MAP girişiminin önceki iki sergisinde olduğu gibi But a Storm Is Blowing from Paradise sergisi, Guggenheim koleksiyonu için toplanan sanat çalışmalarını sergilemektedir. Guggenheim UBS MAP Satın Alma Fonunun sağladığı finansmanla koleksiyonun hacmi 85’den fazla sanatçıya ait 125’i aşkın çalışmayı içerecek şekilde genişletilmiştir. Dünya çapında 14.000’den fazla erişkine, aileye, eğitmene ve öğrenciye yerinde ve dijital programlar sağlanmıştır. Guggenheim’deki gösteriminin ardından sergi 2017 yılında İstanbul’daki Pera Müzesinde gösterilecektir.
SERGİDE TEMSİL EDİLECEK SANATÇILAR ŞÖYLE:
Abbas Akhavan, Kader Attia , Ergin Çavuşoğlu, Ali Cherri, Ori Gersht Mariam Ghani, Joana Hadjithomas , Khalil Joreige, Rokni Haerizadeh, Susan Hefuna ,Iman Issa ,Nadia Kaabi-Linke,
Mohammed Kazem ,Hassan Khan, Ahmed Mater, Zineb Sedira ,Ala Younis.
Guggenheim UBS MAP koleksiyona ait ilave eserler, Lida Abdul, Emily Jacir ve Gülsün Karamustafa adlı sanatçılara ait çalışmaları içermektedir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.