Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ormana’da kanolu mağara keyfi

Antalya’nın İbradı ilçesine bağlı Ormana köyünde yapılan aktiviteler, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Özellikle dünyanın en büyük 3’üncü yeraltı gölü olan Altınbeşik Mağarası’ndaki kano turu, deneyimleyenleri oldukça heyecanlandırıyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2017 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2017 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Antalya’nın İbradı ilçesine bağlı Ormana köyünde yapılan aktiviteler, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Özellikle dünyanın en büyük 3’üncü yeraltı gölü olan Altınbeşik Mağarası’ndaki kano turu, deneyimleyenleri oldukça heyecanlandırıyor.

Antalya’nın son dönemde popülaritesi artan doğa turizmi noktası Ormana, deneyimleyenleri kendisine hayran bırakıyor. Doğal yaşamının yanı sıra, Antalya sıcağından kaçanlar için adeta saklı bir cennet olan Ormana’da en çok dikkat çeken aktivitelerin başında Altınbeşik Mağarası’nda yapılan kano turu geliyor. Türkiye’nin en büyük, dünyanın da en büyük 3’üncü yeraltı gölü olan Altınbeşik Mağarası’nın 350 metrelik bölümü kanolarla gezilebiliyor. Mağaraya kanoyla girildiğinde su altına yerleştirilen özel spot ışıklar dikkat çekiyor.Şu ana kadar keşfedilen bölümü 7 kilometreyi bulan Altınbeşik Mağarası’na, Ormana köyünden ulaşım mümkün oluyor.

"Antalyalı iş adamları buraya yatırım yapsın"

Yaklaşık 10 gün önce göreve başlayan İbradı Kaymakamı Mustafa Çelik de ayağının tozuyla çalışmalara başladı. İbradı’da özellikle turizmi yukarıya çekmek istediklerini belirten Çelik, "İbradı sadece Osmanlı döneminde değil, Selçuklu döneminde Alaeddin Keykubat’ın bile yaz dönemlerinde burada konakladığı bir yer. Keykubat yaz aylarında sıcak havalardan kaçıp İbradı’ya yerleşiyordu. Bizler de aynı şekilde yerli ve yabancı turistleri buraya bekliyoruz. İbradı, Osmanlı’ya en çok kadı yetiştiren ilçe. İbradılı yaklaşık 100 kadı olduğu ve 3 şeyhülislam olduğu biliniyor. Burada Kadıların eğitim aldığı kadıkonakları mevcut. Bu konaklar unutulmaya yüz tuttu. Antalya’nın saygın isimlerinin burada yatırım yapmasını talep ediyoruz" dedi.

"Amacımız turist sayısını yukarıya çekmek"

Mevcut şartları iyileştirerek bölgenin hareketlenmesi için çalışacaklarını söyleyen Çelik, "Altınbeşik Mağarası’nın şu anda kullanılan kısmı 350 metre ve toplamda 7 kilometre. Hala keşfedilmeyen bölümleri olduğu biliniyor. Burayı tamamen kullanıma açmayı talep ediyoruz. Burada Arapastı Kestanesi, Düğmeli Evler, Kadıkonakları, Eynif Ovası ve Altınbeşik Mağarası gibi turizme açık noktalarımız var. Buralar sayesinde sezonda 50-60 bin arasında turist İbradı’yı ziyaret etmekte. Bizim amacımız bu sayıyı 150 bine çıkarmak" diye konuştu.

Bin 100 yıllık Arapastı Kestanesi

İbradı’da bulunan bir kestane ağacı ise, ziyaret edenleri kendisine hayran bırakıyor. Ağaç, hikayesiyle de dikkat çekiyor. 1861 yılında bölgenin ağalarından birisinin evinde cariye olarak çalışan Zeynep adındaki bir Arap kızı, evin sahibine kızarak, konağı ateşe veriyor. Çıkan yangının ardından alevler diğer evlere de sıçrıyor ve İbradı’nın neredeyse tamamı yanıyor. Olayın ardından Zeynep için ölüm emri çıkartılıyor ve bu ağaçta asılarak idam ediliyor. Bu olay sonrasında ağaca Arapastı Kestanesi adı konuluyor. Ormana’yı ziyaret edenlerin uğrak noktası olan Arapastı Kestanesi için bakım çalışmaları da yapılıyor. Bölgede yer alan küçük şelaleler etrafında yapılan yoga aktiviteleri de oldukça ilgi gösterilen bir başka organizasyon.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.