Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenciler Tarık Buğra’yı anlattı

Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü’nün bir grup üniversite öğrencisiyle başlattığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde yürütülen "Anadolu Mektebi Yazar Okumaları" projesi kapsamında Niğde’de "Edebiyatımızın...

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2017 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2017 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öğrenciler Tarık Buğra’yı anlattı

Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü’nün bir grup üniversite öğrencisiyle başlattığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde yürütülen "Anadolu Mektebi Yazar Okumaları" projesi kapsamında Niğde’de "Edebiyatımızın Yerli ve Milli Sesi Tarık Buğra" paneli düzenlendi.

İl Kültür Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen panele, 25 ilden 220 öğrencinin katıldığı etkinliklerle Türk edebiyatının yerli ve milli sesi yazar Tarık Buğra anıldı.

Panelde konuşmacı öğrenciler Tarık Buğra’yı katılımcılara anlattı.

Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Sami Güçlü ise Anadolu Mektebi olarak belirledikleri harekette gençlerin kendilerini erken tanımaları, anlamaları ve özgüven kazanmalarına yardımcı olmayı hedeflediklerini vurguladı.

Anadolu Mektebi’nin gönüllü, şeffaf, mütevazı ve bağımsız bir hareket olduğuna dikkati çeken Güçlü, "Bu ülkenin çok nitelikli insanlara ihtiyacı vardır. Büyük sistemimizde yaptığımız iş mikro bir iştir ama öğrencilerimiz için önemlidir. Onların dünyası güzelleşecektir. Bunu yapmayı düşünüyoruz." diye konuştu.

Niğde Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘‘Sorumluluk sahibi, ülkesini seven yerli ve milli duruşu olan nesillerin yetişmesine destek oluyoruz. Bahtiyarız çünkü eserleriyle, hayalleriyle duruş gösteren Tarık Buğra’yı gençlerimizden dinleme fırsatı bulacağız. Ülkemizin farklı illerinden gelen öğrenci ve öğretmenlerimizi Niğde’de misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. Tarık Buğra ile ilgili Tarık Buğra’nın yazmış olduğu eserleri okuyan öğrencilerimiz bugün anladıkları Tarık Buğra’yı ilimiz deki öğrencilere ve bize anlatacaklar.’’dedi.

Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Niğde Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, kurum müdürleri, çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.