Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

O şehitliğin ismi değişti

Bozüyük’ün Akpınar Mahallesi’nde bulunan ve İstiklâl Savaşı’nın Metristepe-İnönü istikametinde gelişen, tarihimizde İnönü Savaşları olarak bilinen savaşların geçtiği bölgede yapılan İnönü Şehitliği’nin adı İnönü Savaşları...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2017 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2017 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
O şehitliğin ismi değişti

Bozüyük’ün Akpınar Mahallesi’nde bulunan ve İstiklâl Savaşı’nın Metristepe-İnönü istikametinde gelişen, tarihimizde İnönü Savaşları olarak bilinen savaşların geçtiği bölgede yapılan İnönü Şehitliği’nin adı İnönü Savaşları Bozüyük Şehitliği oldu.

Bir destanın yazıldığı, tamamı Bozüyük topraklarında gerçekleşen 1. ve 2. İnönü Zaferleri, yeni Türk Devleti’nin kahraman ordusunun ilk zaferidir. Bu zaferlerin ardından binlerce şehidi bağrına basan ve Akpınar Mahallesi’nde bulunan “İnönü Şehitliği”nin ismi Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın girişimleriyle “İnönü Savaşları Bozüyük Şehitliği” olarak değiştirildi. Gerçekleştirilen bu isim değişikliği büyük bir projenin hayata geçirilmesinin de önemli bir basamağı oldu.

İnönü Şehitliği’nin ecdadımıza ve tarihimize yakışır hale getirilmesi için bakım ve onarımının gerçekleşebilmesi, şehitlik bölgesinin yaşam alanına dâhil edilebilmesinin sağlanması, çevre düzenlemesi yapılabilmesi ve tarihimizin nesilden nesile en doğru şekilde aktarımını sağlayacak ve Kurtuluş mücadelesini anlatacak olan “Milli Mücadele Müzesi”nin yapımı için ilk adımlar atılmaya başladı. Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi’nin açılışını gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Sayın Nabi Avcı’ya açılışın ardından “Milli Mücadele Müzesi” projesinin sunumu yapılarak proje hakkında detaylı bilgi verilmişti. Prof. Dr. Sayın Nabi Avcı’nın projeyi Bakanlık olarak destekleyeceklerini belirtmesi üzerine hızlanan proje için ilk olarak şehitlik alanının Bozüyük Belediyesi’ne tahsisi yapılarak ardından da Şehitliğin adının “İnönü Savaşları Bozüyük Şehitliği” olarak değiştirilmesi sağlandı.

Şehitlik bulunduğu bölge itibari ile adının “İnönü Şehitliği” olmasından kaynaklanan karışıklığa neden olurken Bozüyük için önemli bir konu olan isim değişikliği ile bu karışıklık giderilmiş oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.