Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Nâzım Hikmet Araştırma Ödülü” Keskiner Ve Güneş’e Verildi

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması’nda verilen “Nâzım Hikmet Araştırma Ödülü”ne “Nâzım’ın Evinde Vera’nın Sofrasında” kitabını birlikte hazırlayan yazar Arif Keskiner ve...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2016 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2016 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Nâzım Hikmet Araştırma Ödülü” Keskiner Ve Güneş’e Verildi
Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması’nda verilen “Nâzım Hikmet Araştırma Ödülü”ne “Nâzım’ın Evinde Vera’nın Sofrasında” kitabını birlikte hazırlayan yazar Arif Keskiner ve M. Melih Güneş layık görüldü.
Tepebaşı Belediyesi tarafından 26-29 Mayıs tarihlerinde düzenlenen programda ödül almaya hak kazanan Keskiner ve Güneş, ödüllerini düzenlenen törende Şiir Buluşması’nın onur konuğu şair Ahmet Telli’nin elinden aldı. Keskiner ve Güneş’in birlikte hazırladıkları “Nâzım’ın Evinde Vera’nın Sofrasında” kitabı; Nâzım Hikmet’in Moskova’daki evini ziyaret etmiş ve karısı Vera Tulyakova Hikmet tarafından ağırlanmış bu konukların yıllar sonra kaleme aldığı anılardan oluşuyor.
Her yıl Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen şiir buluşmaları kapsamında, Nâzım Hikmet’in şiiri üzerine yapılan edebi araştırmalara verilen ödülü M. Melih Güneş, 2014 yılında da kazanmıştı. “Nâzım’ın Evinde Vera’nın Sofrası’nda” kitabı ve farklı şehirleri gezen sergi, Nâzım Hikmet’in etkilerinin izini sürerek, bunların kaybolmadan belgelenmesini amaçlıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.