Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nüzhet Kutluğ 60 yıl sonra Balıkesirlilerle

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 60 yıl sonra Nüzhet Kutluğ’un sergisine ev sahipliği yaptı.Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği sergide, sanatçı ve akademisyen Prof. Dr. Nüzhet Kutluğ’un 1950’li yıllardan günümüze...

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nüzhet Kutluğ 60 yıl sonra Balıkesirlilerle

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 60 yıl sonra Nüzhet Kutluğ’un sergisine ev sahipliği yaptı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği sergide, sanatçı ve akademisyen Prof. Dr. Nüzhet Kutluğ’un 1950’li yıllardan günümüze kadar imza attığı 43 eserlik koleksiyon Balıkesirli sanat severlerin beğenisine sunuldu. Serginin düzenlenmesinde emeği geçen Nüzhet Kutluğ’un öğrencisi Balıkesirli ressam Özdemir Yemenicioğlu, sergi açılışında bir konuşma yaptı. Konuşmasında, Nüzhet Kutluğ’un ani gelişen bir sağlık problemi sebebiyle davete katılamadığını, ancak serginin 60 yıl sonra tekrar Balıkesirli sanatseverlerle buluşmasından duyduğu sevinci iletti.

Özdemir Yemenicioğlu’nun ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz de bir konuşma yaparak, “Sanat şehirlere değer katar. Biz sanata yatırım yapmak istiyoruz. Değerli hocamızın bayrağını taşıyıp, dalgalandıracak sanatçılar yetişsin istiyoruz. Önümüzdeki dönemde her ilçemizde sanatsal ve kültürel etkinlikler yapıldığını, yatırımların oralarda hayat bulduğunu göreceksiniz" dedi.

9 Şubat’a kadar açık kalacak olan sergide sanatçının ismiyle özdeşleştirilen uzay serisi, özgün baskılar ve kadınlar serisinden oluşan koleksiyon sergilenecek. Devrim Erbil Çağdaş Sanatlar Müzesi’ndeki serginin açılışına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, Balıkesir Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, sanatçının öğrencileri ve çok sayıda sanatsever katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.