Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İTO Başkanı Demirtaş: Dershaneler eğitim vermeye devam etmeli

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Çocuklarımızı daha iyi bir geleceğe hazırlamaya yönelik eğitim veren dershaneler, bu eğitimi vermeye devam etmelidir." dedi. Dershanelerin kapatılarak özel okullara dönüştürüleceği...

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2013 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2013 18:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Çocuklarımızı daha iyi bir geleceğe hazırlamaya yönelik eğitim veren dershaneler, bu eğitimi vermeye devam etmelidir." dedi.

Dershanelerin kapatılarak özel okullara dönüştürüleceği yönünde gündemde olan tartışmalara dikkat çeken Demirtaş, "30 Haziran 2014 tarihinden itibaren Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı dershane adı altında bir eğitim kurumu kalmayacağı ve dershanelerin özel okula dönüşmesinin teşvik edileceği ifade ediliyor. Ancak, özel okullar ile dershanelerin fonksiyonları arasındaki fark göz ardı ediliyor. Elbette özel okullar olmalı. Ama dershanelere olan ihtiyaç gün gibi ortada. Milli eğitim sistemi yeterli hale gelir ve dershanelere gerek kalmazsa, vatandaş zaten çocuğunu göndermez ve dershaneler kendiliğinden kapanır. Bunun için herhangi bir müdahaleye gerek olmadığı kanaatindeyiz. Dershanecilik sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizin, görev yapan öğretmen ve idari personel ile en önemlisi de fırsat eşitliği daha da bozulacak olan öğrencilerin mağdur olmaması için en kısa sürede dershanelerin kapatılmasından vazgeçilmesini talep ediyoruz." diye konuştu.

Eğitim veren her kurumun, geleceğin gençlerini yetiştirdiğini ve hiçbir eğitim kurumunun kapatılmaması gerektiğini belirten Demirtaş, "Kaldı ki, anayasal olarak ta bu eğitimin alınmasında hiçbir engel yoktur. Çocuklarımızı daha iyi bir geleceğe hazırlamaya yönelik eğitim veren dershaneler, bu eğitimi vermeye devam etmelidir." dedi.

Eğitim sisteminde her yeni eğitim-öğretim yılında mevzuat, uygulama yada sınav sistemlerinde değişiklikler yapıldığını belirten Demirtaş, "Yapılan değişiklikler, bırakın bu hizmetten yararlanan öğrenci ve velileri, öğretmenler ve bu işin içinde olan uzmanlar tarafından bile takip edilemiyor. Öte yandan, eğitimdeki fırsat eşitsizliği, bir ölçüde, tamamen yasal ve vergisini son kuruşuna kadar ödeyen 4 bin 000 civarında özel dershane tarafından gideriliyor. Bu nedenle, sektörde faaliyet gösteren 168 üyemiz adına dershaneleri kapatmanın son derece yanlış olacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.