Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nöroloji Koğuşu’nda kahkaha tufanı

Tayyare Kültür Merkezi’nde ilk defa izleyici ile buluşan komedi oyunu çok sayıda sanatseverin büyük ilgisiyle karşılaştı ve ayakta alkışlandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2019 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2019 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nöroloji Koğuşu’nda kahkaha tufanı

Bursa’nın bağımsız ve özgür sanat platformu İnSanat Derneği bu sezon Hüseyin Türe’nin kaleme aldığı 9. Nöroloji Koğuşu adlı oyunu “Nöroloji Koğuşu” adıyla, Bursa Otizm Vakfı ile birlikte yeniden yorumladı. Tiyatro İnSanat Koordinatörü İlyas Sarı’nın yönettiği, Bursa Bş Belediyesi, Sağlık Müzesi, Dr. Murat Çalıkapan ve Bursaspor eski başkanlarından Remiz Cinoğlu’nun da katkı sağladığı oyunun prömiyeri Tayyare Kültür Merkezi’nde yapıldı. Çok sayıda sanatseverin büyük ilgi gösterdiği ve bu ilgiden dolayı izdihamın yaşandığı oyun, izleyenlere kahkaha tufanı yaşattı.

Bir nöroloji koğuşunda yatan 4 hastanın, taburcu olana kadar doktor ve hemşirelerle yaşadıkları komik olayları anlatan oyun ayakta alkışlanırken, özellikle ayni destekte bulunan kurum, kuruluş ve şahıslara plaketleri verildi. Oyunun yazarı Hüseyin Türe, yıllar sonra kendi oyununu tekrar sahnelenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yönetmen İlyas Sarı ise Bursalı sanatseverlerin ilgisinden dolayı emeği geçenlere teşekkür etti ve “Oyunu yeniden sahnelerken sinek vızıltısını metafor olarak kullandık. Ayrıca oyun için özgün şarkı ve müzik besteledik, danslar hazırladık. İzleyenleri eğlendirebildiysek ne mutlu bize” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.