Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nilüferliler müziğe doyacak

Nilüfer Belediyesi, düzenleyeceği Müzik Festivali ile bu yıl da binlerce kişiye 3 gün boyunca müzik ziyafeti yaşatacak.Geçen yıl Türkiye’nin en geniş çaplı ve en kaliteli müzik festivalini gerçekleştirme iddiasıyla yola çıkan Nilüfer...

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nilüferliler müziğe doyacak
Nilüfer Belediyesi, düzenleyeceği Müzik Festivali ile bu yıl da binlerce kişiye 3 gün boyunca müzik ziyafeti yaşatacak.
Geçen yıl Türkiye’nin en geniş çaplı ve en kaliteli müzik festivalini gerçekleştirme iddiasıyla yola çıkan Nilüfer Belediyesi, bu hedefini fazlasıyla gerçekleştirdi. Nilüfer Müzik Festivali’ni geçen yıl 50 binden fazla kişi izledi. Kaliteli müzik deneyiminin yanı sıra renkli bir açık hava faaliyetine imza atan Nilüfer Belediyesi, Müzik Festivali ile bu yıl da beklentileri boşa çıkarmayacak. Müzik aracılığıyla festivale katılanların barış, birlik, beraberlik duygularını güçlendirecek olan 2. Nilüfer Müzik Festivali, 2-4 Eylül tarihleri arasında Balat Atatürk Ormanı’nda gerçekleştirilecek.
Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl ikinci kez düzenleyeceği Nilüfer Müzik Festivali daha ilk yılında iki ödül birden aldı. Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Geçen yıl Nilüfer Müzik Festivali’ne katılanlar müzikle, doğayla iç içe güzel bir hafta sonu geçirirken, çok önemli bir projeye de katkıda bulundular. Festivale katılanlar parayla bilet almak yerine, Yerel Tohum Kütüphanesi’ne destek vermek için Ekolojik Yaşam Derneği’ne bağışta bulundular. Nilüfer Müzik Festivali aracılığıyla gerçekleşen bu bağışlarla Yerel Tohum Kütüphanesi hayat buldu. Bu anlamlı destekle Nilüfer Belediyesi, Londra merkezli The Green Organisation tarafından düzenlenen Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri’nde (CSR Awards) bağış kategorisinde altın ödüle layık görüldü. Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) de, Nilüfer Müzik Festivali’nin başarısı sebebiyle Nilüfer Belediyesi’ne sanat, kültür ve turizm dalında ödül verdi" dedi.
Türkiye’den ve yurt dışından müziğin usta isimleri Nilüfer Müzik Festivali’nde sahne alacak.Her türden sanatçı listesiyle üç gün boyunca on binlerce kişiyi ağırlamaya hazırlanıyor. Sahne alacak gruplardan biri Duman, 1999 yılından beri sade tarzı ile Türk rock müziği tarihinin önemli kilometre taşlarından, diğeri ise Türkiye’nin en önemli rock gruplarından Athena da sevilen müziğiyle festivale katılanları coşturacak. Festivalde, müziğini geceleri çıkıp aya uluyan bir kurdun karanlığının dengesi olarak yorumlayan Belçikalı elektropop grubu Oscar and The Wolf, özellikle Raasük albümüyle Türkiye’de büyük bir hayran kitlesine sahip. Eğlenceli şarkılarıyla tanınan Lübnanlı grup Mashrou Leila, Anadolu pop ve Türkçe öğeleri bir araya getirdiği çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çeken Kabus Kerim gibi isimler gençleri müziğin farklı renkleriyle buluşturacak.
İsteyenler çadır kuracak
Hazırlanan kamp alanında isteyenlerin çadır kurup konaklayabileceği Nilüfer Müzik Festivali’ne girişler 2 Eylül Cuma günü başlıyor. Festival alanında iki ayrı sahne, eğlence alanları, yiyecek ve içecek stantları yer alacak. Mahalli lezzetlerin yanı sıra, vegan gıda seçenekleri de sunulacak. Ayrıca festival süresince hem Bursa’dan hem de şehir dışından gelenler şehrin buluşma noktalarından Balat Atatürk Ormanı’na ücretsiz servislerle taşınacak. Nilüfer Belediyesi, müzik sevdalılarına bu yıl da stresten uzak, bol müzik ve sınırsız eğlence imkanı sunacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.