Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nilüfer Sanat Çalıştayı Ustalarla Genç Yetenekleri Buluşturuyor

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği ‘Sanat Çalıştayı‘ ustalarla genç kabiliyetleri buluşturuyor.15 Mayıs’ta başlayan çalıştaya katılan 17 sanatçı, çalışmalarını Gümüştepe Mahallesi, Kozaevi’nde sürdürüyor. Uludağ Üniversitesi...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nilüfer Sanat Çalıştayı Ustalarla Genç Yetenekleri Buluşturuyor
Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği ‘Sanat Çalıştayı‘ ustalarla genç kabiliyetleri buluşturuyor.
15 Mayıs’ta başlayan çalıştaya katılan 17 sanatçı, çalışmalarını Gümüştepe Mahallesi, Kozaevi’nde sürdürüyor. Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şinasi İşler, Nilüfer Belediyesi’nin bu alanda Bursa’da çok önemli bir ilke imza attığını kaydetti. İşler, “Burada Türkiye’nin her yerinden kendini ispatlamış, alanında belli bir yere gelmiş insanlar sanat eseri üretiyor. Burada gerçekten çok nitelikli eserler üretiliyor. Nilüfer Belediyesi’nin çıtayı yüksek tutması bundan sonraki kişilerin işini zorlaştırırken, gelecekte de daha iyi işler yapılacağının ip ucunu veriyor. Çalışmalar için seçilen Misi sanatçıları motive ediyor. Burada insanın üretmemesi mümkün değil” dedi.
Çalıştaya katılan isimler arasında yer alan Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tansel Türkdoğan da, bu tür organizasyonların sanat pratiğini, üretimini pekiştirdiğini vurguladı.
Sanatçı Habip Aydoğdu da, Nilüfer Belediyesi’ni düzenlediği çalıştay için kutladı.
Genç yeteneklerden Begüm Mütevellioğlu ise, “Bu benim katıldığım ilk çalıştay. Organizasyon çok güzel. Her şey en ince detayına kadar düşünülmüş, bu durumda bize sadece calışmak düşüyor. Ortam da çok motive edici” diye konuştu.
22 Mayıs’ta sona erecek Nilüfer Sanat Çalıştayı’nda ortaya çıkan eserler Nazım Hikmet Kültürevi’nde sergilenecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.