Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nazım Hikmet Maltepe’de Anıldı

Dünyaca ünlü şair Nazım Hikmet Ran, ölümünün 53’üncü yılında Maltepe’de bir dizi etkinlikle anıldı.Maltepe Belediyesi, ünlü şair Nazım Hikmet Ran’ı vefat yıl dönümünde bir dizi etkinlikle andı. Maltepe Nazım Kültür Evi’yle...

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2016 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2016 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünyaca ünlü şair Nazım Hikmet Ran, ölümünün 53’üncü yılında Maltepe’de bir dizi etkinlikle anıldı.
Maltepe Belediyesi, ünlü şair Nazım Hikmet Ran’ı vefat yıl dönümünde bir dizi etkinlikle andı. Maltepe Nazım Kültür Evi’yle birlikte düzenlenen anma programı tarihi Beşçeşmeler Meydanı’nda yapıldı. Gün boyu çeşitli etkinliklerle devam eden programa katılan Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Canan Döner, bu özel ve anlamlı etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, katılımcılara Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın selamlarını iletti.
Günümüzde ayrışmacı, çatışmacı bir ortamda, savaşlarda çocuklara, kadınlara kıyıldığını ifade eden Döner, "Böyle bir ortamda birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içinde olursak, usta şairin ’Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine’ dizelerindeki gibi bir dünya mümkündür. Ölümsüz eserler bırakan Türk edebiyatının usta ismi Nazım Hikmet’i saygıyla anıyorum" dedi.
Program kapsamında, Nazım Hikmet’in şiirlerinin seslendirildiği dinleti ve sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi. Usta şairin yaşamının drama etkinliğiyle izleyicilerle paylaşıldığı etkinlikte, Nazım Satranç Atölyesi Turnuvası’nı kazananlara ödülleri takdim edildi. Daha sonra sahne alan halk oyunları ekibi, Türkiye’nin çeşitli yörelerine ait müzikler eşliğinde yaptıkları gösteriyle beğeni topladı.
TÜRKÜLER NAZIM İÇİN SÖYLENDİ
Anma etkinliği kapsamında, Türk halk müziğinin önde gelen isimlerinden Sadık Gürbüz de konser verdi. Konserine Pir Sultan Abdal’dan bir deyiş ile başlayan Gürbüz, albümlerinde yer verdiği eserlerini Nazım Hikmet için seslendirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.