Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mülteci filmleri, Ankara’da gösterilecek

Göç, sığınmacılık ve mültecilik konularını işleyen filmler yarın Ankara’da gösterime giriyor.Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği tarafından ‘Mülteci Film Günleri’ adıyla Türkiye’de ilk kez organize edilen etkinlik...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2015 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2015 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mülteci filmleri, Ankara’da gösterilecek
Göç, sığınmacılık ve mültecilik konularını işleyen filmler yarın Ankara’da gösterime giriyor.

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği tarafından ‘Mülteci Film Günleri’ adıyla Türkiye’de ilk kez organize edilen etkinlik 29-31 Mayıs tarihleri arasında Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda gerçekleştirilecek.

Filmlerin biletleri etkinlik boyunca Kızılay Büyülü Fener Sineması gişelerinden 7 TL ücret karşılığında temin edilebilecek. Elde edilen gelirin, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği tarafından mülteci ve sığınmacıların sorunlarına çözümler üretmek ve toplumsal farkındalığı arttıracak yeni etkinlikler düzenlemek için kullanılacağı ifade edildi.

Yarın seyirci ile ilk buluşacak filmler saat 12.30’da ‘Norveç’ten Sonra’ ve ‘Emanuel’i Düşlemek’ saat 14.00’te ‘Yunanistan’dan Ayrılmak’ saat 16.00’da ‘Prens’ saat 20.00’de ‘Yermük’ten Mektuplar’ olacak.

30 Mayıs günü saat 12.30’da ‘Buharlaşan Sınırlar’ saat 14.00’te ‘Baran’ saat 16.00’da ‘Umuda Yolculuk’ saat 18.00’de ‘Kış Ülkesi’ ve saat 20’de ‘Kar Yağmadan Önce’ adlı filmler izlenebilecek.

Festivalin son gününde saat 12.30’da ‘Ardınızdan Denizi Serpeceğiz’ saat 14.00’te ‘Sınırdakiler’, ‘Hareket halindeki Hayatlar’, ‘Yabancı Madde’ saat 16.00’da ‘Sierra Leone’nin Mülteci Yıldızları’ saat 18.00’de ‘Ruh İşgali’, son film olarak saat 20.00’de ‘Mülteciyim, İşte Buradayım’ gösterilecek.

10 farklı ülkeden kurgu ve belgesel türlerinde 17 filmin gösterimi yapılacak etkinlik süresince kentlerde ve mülteci kamplarında yaşayan sığınmacı ve mültecilerin hayatlarından kesitler sunan bir fotoğraf sergisi de düzenlenecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.