Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Minik GKV’liler Hacivat, Karagöz ve Keloğlan’la buluştu

Türk tiyatro kültürünün en önemli değerleri arasında yer alan Hacivat Karagöz gösterilerinin gerçekleştirildiği Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında öğrenciler heyecanlı anlar yaşadı.Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları bu kez de...

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2017 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2017 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Minik GKV’liler Hacivat, Karagöz ve Keloğlan’la buluştu

Türk tiyatro kültürünün en önemli değerleri arasında yer alan Hacivat Karagöz gösterilerinin gerçekleştirildiği Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında öğrenciler heyecanlı anlar yaşadı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları bu kez de Hacivat ve Karagözü ağırladı. Hacivat Karagöz oyunlarının Türkiye’deki son temsilcilerinden birisi olan Murat Doğan ve ekibi tarafından sahnelenen gösteriler GKV anaokulu öğrencilerinin büyük ilgisini çekti. Perdeye yansıtılan görüntüleri hayranlıkla izleyen öğrenciler gerçekleştirilen canlandırmalarda da oyuna iştirak ederek küçük roller üstlendi. Geleneksel Türk Tiyatrosu Topluluğu Yönetmeni Murat Doğan ve ekibi tarafından hazırlanan gösterilerle ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel Anaokulu Müdiresi Gökçen Bulut “Sahne sanatları kurumlarımız için büyük önem taşımakta ve öğrencilerimiz kurumlarımızın değişik kademelerinde sahne sanatlarıyla tanışarak yetenekli olanları çeşitli oyunlarda görevler almaktadır. Okul öncesi eğitim sürecinde de öğrencilerimizin sahne sanatlarıyla tanışması ve özellikle tiyatro ve tiyatronun diğer dallarıyla yakından ilgilenmeleri için onları teşvik etmekteyiz. Okullarımızda bu gün Murat Doğan ve ekibinin hazırladığı gösteriler gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz Türk kültürünün en önemli üç kahramanını yakından tanıdı. Hacivat Karagöz ve Keloğlan tiplemeleriyle öğrenci karşısına çıkan oyuncular büyük alkış aldı. Geleneksel kültür mirasımıza ait olan orta oyun tiyatrosunu doğaçlama oynayan tiyatro oyuncuları, GKV’li miniklerimize keyifli ve bol kahkahalı bir gün yaşattılar. Bu tür etkinliklerle okul öncesi çocuklarımıza, tiyatro kültürünü benimsetmenin yanı sıra, hayal güçlerinin gelişimini, problem çözme becerilerini, sosyokültürel ve iletişimsel kabiliyetlerini desteklemek amaçlanmıştır. GKV Anaokulu öğrencilerine, etkinliklerimiz evrensel ölçütlerde sevgi, barış, iyi niyet ve paylaşımcılık kavramlarını aşılayıcı şekilde belirlenmektedir. Önümüzdeki süreçte de bu tür organizasyonlarımız sürecektir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.