Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Mim’ Adlı Tiyatro Oyunu İzleyiciden Tam Not Aldı

Bediüzzaman Said Nursi’nin hayatının tiyatroya uyarlandığı, ‘Mim’ adlı tiyatro oyunu, izleyiciden tam not aldı.Bediüzzaman Said Nursi’nin hayatı ’Mim’ adlı tiyatro oyununa uyarlandı. Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde galasının gerçekleştiği...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 09:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bediüzzaman Said Nursi’nin hayatının tiyatroya uyarlandığı, ‘Mim’ adlı tiyatro oyunu, izleyiciden tam not aldı.
Bediüzzaman Said Nursi’nin hayatı ’Mim’ adlı tiyatro oyununa uyarlandı. Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde galasının gerçekleştiği oyuna, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Oyun boyunca izleyiciler zaman zaman duygu dolu dolu anlar yaşadı. Said Nursi’nin hayatının konu alındığı oyun, izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.
Oyunun yazarı ve yapımcısı Mustafa Akif Ekşi, burada yaptığı konuşmada, “Biz bu süreçte Bediüzzaman Said Nursi’nin kim olduğunu izleyenlere göstermeye çalıştık. Üstad, hiçbir sebeple ülkesine ihanet etmemiş birçok sıkıntı çekmiş olmasına rağmen ülkesini terk etmemiş birisidir” şeklinde konuştu.
BAŞKAN KESKİN’DEN TEŞEKKÜR
Oyun sonunda bir konuşma yapan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Terör milletimizi, devletimizi korkutmaya çalışıyor. Ama Üstad Said Nursi Hazretlerinin ve onun mücadelesini gördükten sonra ve bu ülkede Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu bu mücadeleyi milletimizle beraber verdikten sonra hiçbir şeyden korkmamız gerektiğini, herkese güven duygusunu bizlere aşılaması gerekiyor. O anlamda hakikaten sizleri tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
Başkan Keskin, oyunu hazırlayan tüm ekibe teşekkür ederek, “Oyuncularımızı tebrik ediyoruz. Tüm oyuncularımız oyunlarının haklarını verdiler. Bizleri o dönemi yaşamaya o dönemin zulümlerini anlamaya düşünmeye yönelttiler. O anlamda çok teşekkür ediyorum” diye konuştu
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.