Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali 19 Kasım’da başlıyor

Mersin Tiyatro Derneği (METİD) öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali, 19 Kasım’da başlayacak. 8 gün boyunca kentin farklı yerlerinde birçok tiyatro gösterisi ve oyun sahneye konulacak.Festivalle...

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2016 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2016 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali 19 Kasım’da başlıyor
Mersin Tiyatro Derneği (METİD) öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali, 19 Kasım’da başlayacak. 8 gün boyunca kentin farklı yerlerinde birçok tiyatro gösterisi ve oyun sahneye konulacak.
Festivalle ilgili Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde (MGC) açıklamalarda bulunan Mersin Tiyatro Derneği Başkanı Salih Yıldırım, METİD’in 2013 yılında Mersin’de bulunan tiyatro gruplarını bir çatı altına toplamak, ortak projelerle tiyatro sanatının sorunlarını gidermek ve daha kaliteli ortamlarda çalışmak amacıyla 4 tiyatro grubu tarafından kurulduğunu söyledi. Açık çağrı yapılarak Mersin’de oyun sergileyen şehir tiyatroları ve özel tiyatrolarının 23’ünü gruba davet ettiklerini belirten Yıldırım, "Bu çağrıya cevap veren tiyatrolar dernek çatısı altında örgütlendi. Bugün derneğimiz bünyesinde 12 tiyatro grubu ve 2 gözlemci bulunmaktadır. Derneğimiz her yıl ücretsiz olarak temel oyunculuk, drama, kukla yapım, tiyatro eleştirmenliği ve dramatik yazarlık, gitar kurslarını eğitimli kadrosuyla vererek bu alanda yeni genç bireyler yetiştirmektedir" dedi.
Sanatın ulusları ve toplumları birleştiren bir güç olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Bir ülkenin, bir şehrin sanat ve sanatçıları o toplumu yaşanır kılar. Bu nedenle bu ülkede yaşamış ve yaşamakta olan tüm ulus ve milletlerin kültürlerini kavramayı ve bu tarihin biriktirdiği, üretmiş olduğu kültürü sanatla ileriye taşımak gerekliliği içinde METİD olarak yolumuza devam ediyoruz. Farklı ve yabancı kültürlerin yaşama biçimlerini öğrenip sanat yoluyla insanlara ulaştırmak çalışmalarımızın bir ayağını oluşturuyor. Derneğimiz, kuruluş amacı ve vizyonu doğrultusunda çalışmalarına hız vererek, 3 yıl gibi kısa bir sürede Mersin’in sanat hayatını değiştirecek, geliştirecek önemli projelere imza atmıştır. MTSO ile birlikte hayata geçirdiğimiz ’Meslek Liseleri Avrupa Birliğini Öğreniyor’ projesinde eğitim tiyatroyla birleştirilerek 7 lisede oyunlar sergilenmiştir. Bir Köy Var Uzakta Tiyatro Orada isimli proje ile 24 köyde 24 okulda 300’ü aşkın öğrenciye tiyatro oyunları sergilenmiştir" diye konuştu.
’Sokağa Yansıyan Renkler’ projesiyle de Mersin’e bir sanat sokağı kazandırıldığının altını çizen Yıldırım, "Bunların dışında Mersin’de etkin olarak faaliyet gösteren birçok dernek ve kuruluşlarla da ortak projeler yapmış, tiyatro, drama eğitimleri vermiştir. Kurulduğumuz ilk günden beri hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarına başladığımız Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali’ni yapma amacımız, medeniyetimizin yetiştirdiği, kültür ve düşünce hayatımızı şekillendiren tiyatro gruplarının bütün renkleriyle kucaklayarak önce şehrimize sonra ülke insanımızı tanıtmak, tarih, toplum, dil ve kültür üzerinde bu denli etkili olan tiyatronun yetiştirmiş olduğu insanları bu kapsamda ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımı yapmaktır. Bu vesileyle ikincisini düzenleyeceğimiz Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali’ni bu yıl da 19-26 Kasım tarihleri arasında yapacağız. Bu coşkuyu paylaşmaya bütün Mersinlileri davet ediyoruz" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.