Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Marmaris’te bal şenliği düzenlenecek

Dünya çam balı üretiminin yüzde 72’sinin gerçekleştiği Muğla’nın Marmaris ilçesinde Ekim ayında Ticaret odasının organizasyonunda Çam balı şenliği düzenlenecek.Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal "Bu yıl 1. gerçekleştirilecek...

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2017 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2017 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Marmaris’te bal şenliği  düzenlenecek

Dünya çam balı üretiminin yüzde 72’sinin gerçekleştiği Muğla’nın Marmaris ilçesinde Ekim ayında Ticaret odasının organizasyonunda Çam balı şenliği düzenlenecek.

Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal "Bu yıl 1. gerçekleştirilecek Marmaris Çam Balı Şenliğine çok iyi hazırlandıklarını vurgulayarak, Dünya çam balı üretiminin yaklaşık yüzde 92’si Ege bölgesinde üretilirken, Türkiye’de illere göre arıcılık potansiyeline baktığımızda Marmaris ilçesi çam balı üretiminde birinci sırayı almaktadır. Bu önemli değerimizi tüm dünyaya tanıtabilmek amacı ile; tüm konuklarımızı, 13-14 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz “Marmaris Çam Balı Şenliğine” davet ettiğini bildirdi.

Mehmet Baysal; Çam Balı Şenliğimiz, birbirinden dolu içeriği ve yeni etkinlikleri ile fark yaratacak. Turizme yeni bir soluk getirerek, tarihi ve doğasıyla eşsiz Marmaris’te artık geleneksel bir hâl alacak ve bölgenin en önemli şenliği olacağına inanıyorum ifadelerini kullandı. Baysal; ayrıca bize destek veren Marmaris Kaymakamlığı, Marmaris Belediyesi, Marmaris İlçe Tarım Müdürlüğü, Marmaris Aşçılar Derneği (GEMAD), GETOB, TÜRSAB teşekkürlerini belirtti

Şenlikte ayrıca Marka - Konsept Danışmanı, Araştırmacı, Yazar, Ebru Omurcalı’nın danışmanlığını yaptığı “Gazan Gaynadı” Marmaris Yemekleri” kitabının tanıtımı ve yine Ebru Omurcalı tarafından hazırlanan “Ballı Yemekler” atölye çalışması GEMAD ile beraber yapılacak. Ayrıca açılacak stantlardaki, arıcılık ve arı ürünlerinin tanıtımı, yöreye özgü doğal yiyecek çeşitlerini tatmak, söyleşi ve atölyelerde bilgilendirmeler, arı temalı çocuk eğlenceleri, halk oyunları, müzik dinletileri gerçekleşecek. 13 Ekim Cuma akşamı gezi-kültür programlarıyla geniş kitleler tarafından tanınmış, gezgin, müzisyen Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars ekibi performansı ile devam edecek. 14 Ekim Cumartesi ise etkinlikler devam edecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.