Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardinli çocukların tiyatro sevinci

Mardin’in kırsal mahallerinde okuyan öğrenciler tiyatroyla tanıştı.Hayata geçirdikleri 26 sosyal proje ile Mardin’de gençlerin, çocukların, ve yaşlıların gönlünü kazanan Büyükşehir Belediyesine bağlı “Mardinmasa” ekibi kırsal...

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardinli çocukların tiyatro sevinci

Mardin’in kırsal mahallerinde okuyan öğrenciler tiyatroyla tanıştı.

Hayata geçirdikleri 26 sosyal proje ile Mardin’de gençlerin, çocukların, ve yaşlıların gönlünü kazanan Büyükşehir Belediyesine bağlı “Mardinmasa” ekibi kırsal mahallerde okuyan öğrencileri unutmadı. “Mahalleme Tiyatro Geldi Projesi” ile kırsal bölgede okuyan tüm öğrencileri ilk kez tiyatro ile tanıştırdı. Projeyle kırsal mahallelerde tiyatro ile daha önce hiç tanışmayan çocuklara Hacivat ve Karagöz gösterilerinin yanı sıra Nasrettin Hoca fıkraları oyunları izletildi. Bu sayede geleneksel tiyatro ile çocuklar buluşturulmakla beraber sanatın da sevdirilmesi planlanıyor.

“Her şey çocuklar için”

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “Kırsal mahallelerimizde çocuklarımızın mutlu olmaları için projeler gerçekleştiriyoruz. İlimizde her yönüyle yoğun bir çalışma devam etmektedir. Amacımız yediden yetmişe tüm yetmişe mutluluğunu sağlamaktır. Özellikle dezavantajlı grupların daha mutlu olduğu bir şehrin inşası için de çaba vermekteyiz. Bu noktada çocuklarımız önemli bir yer tutmaktadır. Mardinmasa ekiplerimiz çocuklarımıza mutlu olmalarını sağlamak için bir projeyi daha gerçekleştirdi. Kırsal mahallelerimizde çocuklarımız çalışmalarımızla tiyatro ile tanıştı. Biz sanatı tanımaları ve bilmelerinin yanı sıra geçmişimizden bugüne dek gelen ve geleneksel tiyatromuzun en güzel örneklerini çocuklarımıza sunmak istedik. Birimimizle Karagöz ve Hacivat gölge oyununun yanında Nasrettin hoca fıkralarını da çocuklarımıza sergiledik. Onlar oyunlarımızla unutulmaz bir gün yaşadılar. Bu tür çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.