Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Maltepeliler “Sesler Ve Renklerle” Buluştu

İlk resim sergilerini Maltepe’de açan Ahmet Aslan ve Kemal Dinç, ardından düzenlenen konserde hayranlarına muhteşem bir müzik ziyafeti yaşattı.Ünlü sanatçılar Ahmet Aslan ve Kemal Dinç, ilk kez resim çalışmalarını da sergiledikleri “Sesler...

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İlk resim sergilerini Maltepe’de açan Ahmet Aslan ve Kemal Dinç, ardından düzenlenen konserde hayranlarına muhteşem bir müzik ziyafeti yaşattı.
Ünlü sanatçılar Ahmet Aslan ve Kemal Dinç, ilk kez resim çalışmalarını da sergiledikleri “Sesler ve Renkler” adını verdikleri sergi ve konserle, Maltepelilerle buluştu. Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) gerçekleştirilen serginin açılışına Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, eşi Çiğdem Kılıç, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Canan Döner ve çok sayıda davetli katıldı. Serginin açılışını yapan Başkan Ali Kılıç, “Bu iki müzisyen ve ressam arkadaşımız, Anadolu’nun sesini, Anadolu’nun müziğini, Aşık Veyselleri, Davut Sularileri, Mahzunileri çalışmalarıyla evrenselliğe taşıdı. İlk sergilerini de Maltepe’de açarak bizi gururlandırdılar” dedi.
“SESSİZ ÇIĞLIKLARIN SESİ”
İki müzisyenin bağlamanın tellerinde Anadolu’nun hümanist değerlerini verdikleri kurslar, yaptıkları çalışmalar ile dünyaya duyurduklarını ifade eden Kılıç, “Edirne’den Kars’a kadar sessizlerin sesi, sessiz çığlıkların taşıyıcısı olan, Cemal Süreyyaları, Nazımları bir potada buluşturan bu arkadaşlarımız, bu memleketin kültürünü nakış nakış işledi. Maltepe’deki bu sergiyi gezerken mutlaka eleştirel bakış açınızla gezin, ilçemizin kapılarını dünyaya, dünya kültürlerine açarak önemli adımlar atıyor ve birlikte gelişiyoruz” diye konuştu.
SERGİ SONRASI MUHTEŞEM KONSER
Kılıç’tan sonra söz alan Ahmet Aslan ve Kemal Dinç de, “Biz de ilk kez sergimizi Maltepe’de açmanın onurunu yaşıyoruz. Ayrı şehirlerde ve kıtalarda çalışmalar yapıyoruz, özellikle Avustralya’da da bu çalışmalarımızı sürdürdük. Bugün burada gördüğünüz çalışmalarımızın bir kısmı. Aslında ikimiz de müzikte profesyoneliz ancak resmi de bir tatmin aracı olarak gördük. Fakat giderek ona da aşık olduk ve böylesi çalışmalar ortaya çıktı. Bugün buraya katılıp bizi onurlandıran herkese, en başta Maltepe Belediyesi’ne ve Başkanı Ali Kılıç’a teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
İkiliye, Maltepe Belediyesi Cam ve Seramik Atölyesi’nde hazırlanan işlemeli tabaklar hediye edilirken, serginin açılışı ve kokteyl sonrası, Ahmet Aslan ve Kemal Dinç ikilisi, resim çalışmalarından da izler içeren muhteşem bir konsere imza attı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.