Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Malik Aksel Atölye Çalışmalarıyla Bursa’da Anılıyor

Cumhuriyet döneminin önemli sanatçılarından olan Bursalı ressam Malik Aksel, üniversite öğrencilerinin katıldığı atölye çalışmalarıyla anılıyor.Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü...

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2016 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2016 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Malik Aksel Atölye Çalışmalarıyla Bursa’da Anılıyor
Cumhuriyet döneminin önemli sanatçılarından olan Bursalı ressam Malik Aksel, üniversite öğrencilerinin katıldığı atölye çalışmalarıyla anılıyor.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Malik Aksel’i atölye programıyla Bursa’da anıyor. Malik Aksel’in oğlu Murat Aksel’in destek verdiği atölye çalışmaları 15-17 Nisan tarihleri arasında Merinos Tekstil Sanayi Müzesi ev sahipliğinde düzenleniyor. Gazi Üniversitesi resim ve grafik tasarım alanında eğitim gören 30 üniversite öğrencisi, Merinos Tekstil Sanayi Müzesi’ndeki ‘Malik Aksel Galeri Alanı’nda bulunan orijinal tablolardan hareketle özgün çalışmalar yapıyor. Merinos Parkı içerisinde çalışmalarını sürdüren öğrenciler, Bursalılar tarafından da meraklı gözlerle takip edildi. Sanatçının eserlerinin öğrencilerin ve akademisyenlerin daha yakından tanıması ve çalışmalar yapması amacıyla başlatılan proje sonunda, öğrenciler tarafından yapılan eserler Bursa’da sergilenecek.
Araştırma Görevlisi Ali Ertuğrul Küpeli, Bursa Büyükşehir Belediyesi Tekstil Sanayi Müzesi ortaklığında Malik Aksel Galeri Alanı’nda atölye çalışmaları başlattıklarını söyledi. Malik Aksel’in oğlu Murat Aksel’in programın düzenlenmesinde büyük emeği olduğunu belirten Küpeli, Malik Aksel’in Gazi Resim İş Enstitüsü’nün kuruluşunda müdürlük yaptığını ifade ederek, değerli sanatçının resim sanatında yeni nesil yol gösterici olduğunu dile getirdi. Gazi Üniversitesi olarak Malik Aksel’i hiçbir zaman unutmadıklarını göstermek amacıyla Murat Aksel’in de destekleriyle programın başlatıldığını anlatan Küpeli, “Atölye programı kapsamında grafik tasarım ve resim tasarım öğrencileri yer alıyor. Grafik çalıştayında öğrenciler, Malik Aksel konulu afişler düzenliyor. Resim öğrencileri ise serbest konulu resimler yapıyor. Gazi’nin en genç resim öğrencilerini, Bursa’da, Malik Aksel’in mekanında buluşturduk. Öğrencilerimiz, kendi duygu ve düşüncelerini tablolara yansıtıyor. Tablolar daha sonra sergilenecek. Bu projenin geleneksel hale getirilmesi de düşünülüyor” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.