Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mairitius’un Akademisyen Ve Kanaat Önderlerinden Bezmialem’e Ziyaret

Bezmialem Vakıf Üniversitesi, Türk Hava Yolları (THY)’nin etkinlik sponsorluğu kapsamında Mauritius Cumhuriyeti Fahri Başkonsolosluğu ve Afrika-Türkiye İnisiyatifini konuk etti.Mauritius Müslüman Cemaatinin önde gelen delegasyonu, akademisyenleri...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mairitius’un Akademisyen Ve Kanaat Önderlerinden Bezmialem’e Ziyaret
Bezmialem Vakıf Üniversitesi, Türk Hava Yolları (THY)’nin etkinlik sponsorluğu kapsamında Mauritius Cumhuriyeti Fahri Başkonsolosluğu ve Afrika-Türkiye İnisiyatifini konuk etti.
Mauritius Müslüman Cemaatinin önde gelen delegasyonu, akademisyenleri ve turizmcilerinden oluşan heyet, Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nin akademisyenleri ve yöneticileri ile öğle yemeğinde bir araya geldi. 4 gün boyunca İstanbul’un Sultanahmet, Topkapı Sarayı gibi tarihi mekanlarını gezen Mauritius Cumhuriyeti’nin önde gelen kanaat önderleri ve din alimleri, Bezmialem Vakıf Üniversitesi’ne yaptıkları ziyarette eğitim, ticaret, turizm gibi önemli konular hakkında fikir alışverişinde bulundu.
‘’MAURİTİUS VE TÜRKİYE ARASINDA TARİHİ BAĞLAR VAR’’
Mauritius Cumhuriyeti Türkiye Fahri Konsolosu olan ve 2005 yılından bu yana Mauritius ‘ta yaşayan Ahmet Kemal Öncü, son 100 yılda iki ülke arasındaki en kapsamlı ziyaretin bu olduğuna dikkat çekti. Mauritius’un dini liderleri ve kanaat önderlerinin bu etkinlik çerçevesinde Türkiye’ye geldiğini ifade eden Öncü, ‘’ Mauritius ve Türkiye arasında tarihi bağlar var. Biz 10-12 yıldır bu bağları oldukça güçlü bir şekilde ortaya çıkardık. Onlar da bundan son derece etkilendiler. Dedelerinin dedelerimizle olan bağlarını yerinde görmek istediler ve bu sebeple böyle bir kültürel tur gerçekleşti’’ dedi. Bu tür etkinlikler sayesinde Türkiye’nin kadim mirasının tüm dünyada duyurulabileceğinin altını çizen Öncü, ‘’ Eskiden var olan şimdi bir miktar deforme olmuş olan köprüleri bu şekilde yeniden inşa edebiliriz diye düşünüyorum’’ diye konuştu.
‘’ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI YAPABİLİRİZ’’
Ziyaretin amacını ‘akademik, ticari ve turizm alanında neler yapılabileceğini değerlendirmek’ olarak özetleyen Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastane Genel Koordinatörü Prof. Dr. Adem Akçakaya, Mauritius ile öğrenci değişim programları yapabileceklerinin sinyalini verdi. Öğrenci değişim programının detaylı bir şekilde konuşulup alt yapısının değerlendirileceğini belirten Akçakaya, ‘’Sağlık alanında tam kapsamlı bir üniversite olduğumuz için onlara gereken desteği sağlayabilecek konumdayız. İlk olarak öğrenci değişimi ile ilişkilere başlayacağımızı düşünüyorum’’ ifadelerinde bulundu.
Adanın her kesiminden kişinin heyette yer aldığını söyleyen Akçakaya, ‘’Adanın her kesiminden insan heyette bulunuyordu. Gelen kişilerin en önemli özelliklerinden birisi de aralarında sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de olmasıydı. THY’yi seçilen kişiler konusunda kutluyorum, çünkü gerçekten nitelikli kişilerle görüşme imkânımız oldu’’ diyerek sözlerini noktaladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.