Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Liseler festivale hazırlanıyor

Türkiye'de örneği olmayan ve bu yıl 9'uncusu yapılacak olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin kültürel faaliyetlerinden Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali için geri sayım başladı. 12 Mayıs'ta başlayacak festivale katılacak...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2014 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2014 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Liseler festivale hazırlanıyor
Türkiye'de örneği olmayan ve bu yıl 9'uncusu yapılacak olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin kültürel faaliyetlerinden Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali için geri sayım başladı. 12 Mayıs'ta başlayacak festivale katılacak öğrencilere yönelik bilgilendirme semineri yapıldı.

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali, 12 Mayıs Pazartesi günü başlayacak. Festivale 20'si Kayseri'den, 10'u yurt içi ve yurt dışından olmak üzere 30 okul katılacak. Festival öncesi son hazırlıklarını yapan okullar için bir seminer düzenlendi ve oyunlarda rol alacak öğrencilere son uyarılar yapıldı.

    Düzenlenen seminer ve festivalle ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, tüm Kayserilileri liselerin sahneye koyacağı oyunları izlemeye davet etti. Durukan, "Tiyatro bölüm başkanımız Murat Özdeniz, tiyatro festivaline katılacak okulların yönetmenleri ve öğrencileri ile bir araya gelerek oyun seçimi, oyunun sahneye nasıl konacağı, dekorun ve kostümün nasıl seçilip oyuna nasıl yansıtılacağı gibi konularda bilgiler verdi. Çünkü festivale katılan gençlerimiz henüz amatör. Belki ilerde profesyonel olacaklar ama oyunların sahneye konulması anlamında öğrencilerin başarılarını artırmak için güzel bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Tüm Kayserilileri 12 Mayısta başlayacak olan liselerarası tiyatro festivaline davet ediyorum." dedi.

    Şehir Tiyatrosu'nda yapılan seminerde öğrenciler ve oyunların yönetmenleri ile bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Bölüm Başkanı Murat Özdeniz, jürinin oylamada dikkat ettiği hususları paylaştı ve bu noktada dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.