Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kore Yarımadası’ndan sinema şenliği

Güney Kore ve Kuzey Kore uluslararası film festivallerine hazırlanıyorlar.Kore Yarımadası’ndaki kardeş ülkeler Kuzey Kore ve Güney Kore, yakın zamanlarda ev sahipliği yapacakları uluslararası film festivalleri için son hazırlıklarını tamamlamaya...

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2014 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2014 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güney Kore ve Kuzey Kore uluslararası film festivallerine hazırlanıyorlar.

Kore Yarımadası’ndaki kardeş ülkeler Kuzey Kore ve Güney Kore, yakın zamanlarda ev sahipliği yapacakları uluslararası film festivalleri için son hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor. Güney Kore’de 2-11 Ekim tarihlerinde Busan Uluslararası Film Festivali, Kuzey Kore’de ise 17-24 Eylül tarihlerinde Pyongyang Film Şenlikleri yapılacak.

Sayılara bakıldığında Güney Kore’nin film festivali biraz daha büyük görünüyor. Busan Film Festivali’ne 79 ülkeden 314 film katılacak. Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’da düzenlenecek olan film şenliklerinde ise 40 kadar ülkeden 100 den fazla film sahne alacak.

Kuzey Kore, şenliklere katılımı arttırmak için Çin’de promosyon biletler dağıtırken, Güney Kore ise reklam çalışmalarına daha bir ağırlık verdi. Kore Yarımadası’ndan yakın tarihlerde iki büyük film festivalinin yapılması, bir çok sinema severi bölgeye çekeceği öngörülüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.