Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KODA ‘Hikmet Şimşek’ için çaldı

Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası, yeni sanat sezonunu ‘Efsane Orkestra Şefi’ Hikmet Şimşek’in anısına ithaf edilen özel bir konserle açtı.Türkiye’de bir ilçe belediyesi tarafından kurulan ilk kadrolu oda orkestrası olma özelliğini...

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2017 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2017 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KODA ‘Hikmet Şimşek’ için çaldı

Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası, yeni sanat sezonunu ‘Efsane Orkestra Şefi’ Hikmet Şimşek’in anısına ithaf edilen özel bir konserle açtı.

Türkiye’de bir ilçe belediyesi tarafından kurulan ilk kadrolu oda orkestrası olma özelliğini taşıyan Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA), Hikmet Şimşek Sanat Merkezinde müzikseverlerle buluştu. 2017-2018 sezonunun ilk konseri olan gece, orkestra şefi ve müzik adamı Hikmet Şimşek’in 16. ölüm yıl dönümü anısına gerçekleştirildi. Konsere Şimşek’in adını taşıyan sanat merkezi ev sahipliği yaptı. Şef Rengim Gökmen yönetiminde, solist Gökhan Aybulus (piyano) ile müzik şölenine dönüşen gecede, Beethoven’ın Coriolan Uverturü, 1. Piyano Konçertosu ve 4. Senfonisi seslendirildi.

Yeni sezona muhteşem bir başlangıç yapan KODA, 23 Ekim Pazartesi akşamı yine Hikmet Şimşek Sanat Merkezi sahnesinde olacak. Şef Oğuzhan Kavruk yönetiminde, Dorukhan Doruk (viyolonsel) ve KODA sanatçılarından Yusuf Çelik’in (viyolonsel) solist olarak yer alacağı konser saat 20.00’de başlayacak. Orkestra, sezon boyunca ünlü şef ve solistlerle birlikte sanatseverleri selamlamaya devam edecek.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Çok özel bir konserle başlayan bu sezonda, Karşıyakamız yine kültür ve sanatın merkezi olacak. Yıl boyunca KODA’nın yanı sıra birbirinden değerli sanatçıları da Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde halkımızla buluşturacağız. Tüm sanatseverleri Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde her hafta gerçekleşecek klasik müzik şölenlerine bekliyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.