Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırklareli’de ’Yeşilçam’ Adlı Oyun Sahnelendi

Kırklareli Belediye Başkanlığı ve Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü tarafından ’27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’ dolayısıyla organize edilen, ’Tiyatro Şenliği’ devam ediyor.Tiyatro şenliği, Rektörlük Kültür Merkezi Üst Salon’da,...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kırklareli’de ’Yeşilçam’ Adlı Oyun Sahnelendi
Kırklareli Belediye Başkanlığı ve Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü tarafından ’27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’ dolayısıyla organize edilen, ’Tiyatro Şenliği’ devam ediyor.
Tiyatro şenliği, Rektörlük Kültür Merkezi Üst Salon’da, ’Yeşilçam’ adlı oyunun sahnelenmesi ile devam etti. 1960 darbesini konu alan oyun izleyiciler tarafından ilgiyle izlendi.
Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü Başkanı ve Genel Sanat Yönetmeni Ali Can Karagülmez, oyunun 1960 darbesini konu aldığını belirterek, "Oyun 1960 darbesini konu alıyor aslında. 60 darbesinde sinemaya ne kadar askeriyenin de etki ettiğini, aslında o dönemde şartların ne derece zor olduğunu, ama Arif’in de kafasına koyup, ’ben film çekeceğim’ deyip bu amaçla yola çıkıp, daha sonra ne yapıp ne edip Stavro’yla tanışmasıyla birlikte aralarında geçen bir maceradan bahsediliyor. Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü olarak bizim için de yeni yönetim olarak ikinci oyunumuz, ilk şenliğimiz. Biz de onun heyecanını yaşıyoruz açıkcası. Seyircilerimize de inşallah iyi bir şenlik vereceğimizi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
Tiyatro şenliği, bugün saat 20.30’da Rektörlük Kültür Merkezi’nde sahnelenecek olan Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın birlikte rol aldıkları ’Adalet, Sizsiniz’ adlı oyunla devam edecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.