Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

’Kentin Müzesi Tarihin Sesi’ Projesi Tanıtım Toplantısı

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından 2015 yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı kapsamında başarılı projeler arasında yer alan ve Kent Tarihi Müzesi’nde uygulanacak olan "Kentin Müzesi Tarihin Sesi" Projesi tanıtım...

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2016 21:37
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2016 21:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından 2015 yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı kapsamında başarılı projeler arasında yer alan ve Kent Tarihi Müzesi’nde uygulanacak olan "Kentin Müzesi Tarihin Sesi" Projesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Safranbolu Kaymakamlığı tarafından 2015 yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı kapsamında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına (BAKKA) sunulan ‘Kentin Müzesi Tarihin Sesi’ adlı projenin tanıtımı Safranbolu Kent Tarihi Müzesi Konferans Salonunda düzenlendi.
Programa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim şahin, Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, BAKKA Genel Sekreteri İbrahim Kuzu, Safranbolu Kültür ve Turzim Vakfı Başkanı Şefik Dizdar, daire amirleri katıldı.
Proje Koordinatörü ve Müze Sorumlusu Safiye Partal müze ve proje hakkında bilgiler vererek, “‘Kentin Müzesi Tarihin Sesi’ Projesiyle, Safranbolu’nun önemli tarihi kültür yapılarının yaşatılması, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini artırmak, yörenin tarihi, doğal ve kültürel kaynaklarını doğru ve yeterli tanıtımı için yabancı dil seçenekleri ile daha geniş kitleye hitap etmek, kentin kültürel birikiminin yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması, bölgenin hizmet kalitesi yüksek turistik merkez olarak tanınması, müzenin ulusal ve uluslararası alanlarda başarı elde etmesi amaçlanmıştır” dedi.
Programda konuşan Karabük Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, kendisinin Bursa’dan geldiğini, bir kent müzesinin şehre ne kattığını görmek için Bursa’nın güzel bir örnek olduğunu belirterek, "Kültür ve Turizm Bakanlığı son dönemleri itibariyle kent müzesi konseptini geliştirmesi gibi bir hizmeti Safranbolu’da görmek çok güzel. Kültür ve Turizm Bakanlığı sadece arkeoloji müzeler değil, o şehirdeki medeniyetin izlerini göstermesi anlamıyla kent müzesi konseptini yaygılaştırmaya çalışıyor. Çok da iyi yapıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu projesine yerel idarecilerin, halkın destek çıkmasının çok büyük önemi var. Bunlar sadece bize ait değerler değil insanlığa ait değerler ve geleceğe mutlaka aktarmamız gereken değerler” dedi.
“MÜZEMİZİN ÖZEL AMACI ELEKTRONİK MÜZE REHBER SİSTEMİ KULLANARAK TANITIM EKSİLİĞİNİ KAPATMAK”
Karabük Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, müzeye teknolojik yenilikler getirerek tanıtım eksikliğini gidermek amacıyla yola çıktıkları projenin özel amacını açıklayarak, “Müzemizde Elektronik Müze Rehber Sistemi kullanılarak modern sunum tekniğinin uygulanmasını sağlamak, farklı dillerde, doğru bilgiler sunarak tanıtım eksikliğimizi gidermek, yerli ve yabancı turistlerin müze ziyaretleri sırasında ilgilerini canlı tutmak rahat, kolay, eğlenceli, kalıcı ve eğitici bilgiler edinmelerini sağlamak, yöre kültürüne ve müzemize olan ilgiyi artırmak, Kent Tarihi Müzesi’nde çalışan personele mesleki yabancı dil eğitimi verilerek hizmet kalitesini artırmaktır” dedi.
Konuşmaların ardından konuklar Kent Tarihi Müzesini yeni ses sistemi ile birlikte gezdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.