Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KBÜ’de Türk-amerikan Yapımı Sazlı Cazlı Karadeniz Konseri

Amerikalı, İngiliz ve Türk müzisyenlerden oluşan "Sazlı Cazlı Karadeniz’ konseri Karabük Üniversitesinde ABD Ankara Büyükelçisi John R. Bass ve Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ın katılımıyla gerçekleşti.ABD Büyükelçiliğiyle yürütülen...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 18:48
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 18:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Amerikalı, İngiliz ve Türk müzisyenlerden oluşan "Sazlı Cazlı Karadeniz’ konseri Karabük Üniversitesinde ABD Ankara Büyükelçisi John R. Bass ve Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ın katılımıyla gerçekleşti.
ABD Büyükelçiliğiyle yürütülen proje kapsamında "Müzik ruhun gıdasıysa caz mükellef Karadeniz kahvaltısıdır" sloganıyla Bursa konseriyle Türkiye turnesine başlayan grup, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda konser verdi.
Grubun kurucusu caz sanatçısı ve eğitmen Emre Kartari’ye, Yahya Geylan, Ayça Kartari, Onur Puza, İngiliz sanatçı Stewart Todd ile Amerikalı müzisyen Taylor Barnett eşlik ettiği konserde Karadeniz Türkülerin caz müziği ile harmanlayarak dinleyenlere eşsiz bir müzik ziyafeti sundu. Konser sonunda KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Emre Kartari’ye çiçek verdi.
Konser sonrası gazetecilere açıklamada bulunan ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, güzel bir konser olduğunu söyleyerek, “Türk halk müziğini ve Amerika’nın caz müziğini böylesi bir şekilde buluşturan konseri Karabük’e getirmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu yıl ikinci kez ’sazlı cazlı’yı sizlerle buluşturuyoruz ve bu buluşma bize Türk ve Amerikan dostluğu adına da büyük bir umut veriyor geleceğe dair. Aslında günümüzde çokça şiddet konuşuyoruz, şiddetle ilgili şeyle duyuyoruz ama hep birlikte barış içinde ortak çalışabilmek için bu müzik, bu proje çok önemli" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.