Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kastamonu, Çankırı ve Sinop, 11. Travel Turkey Fuarına damga vurdu

Türkiye’nin önemli uluslararası fuarlarından olan 11. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’na Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı desteği ile katılan Kastamonu, Çankırı ve Sinop illeri, yerli ve yabancı turizm temsilcilerine yönelik tarihi, kültürel...

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2017 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2017 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kastamonu, Çankırı ve Sinop, 11. Travel Turkey Fuarına damga vurdu

Türkiye’nin önemli uluslararası fuarlarından olan 11. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’na Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı desteği ile katılan Kastamonu, Çankırı ve Sinop illeri, yerli ve yabancı turizm temsilcilerine yönelik tarihi, kültürel ve turizm değerlerini gerçekleştirdiği etkin tanıtım yöntemleri ile ziyaretçilere tanıttı.

Türkiye’nin en önemli turizm buluşmaları arasında gösterilen 11. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un da katıldığı törenle ziyarete açıldı. Açılışın ardından fuarda yer alan standlara ziyaret gerçekleştiren Bakan Kurtulmuş, Kastamonu, Çankırı ve Sinop’un yer aldığı standı ziyaret etti. Stantta bir süre kalarak fuara ilişkin bilgiler aldı. Ziyaret sırasında kendisine takdim edilen yöresel hediyeleri de kabul eden Bakan Kurtulmuş, kısa bir sohbetin ardından standdan ayrıldı.

10 Aralık tarihine kadar açık kalacak fuarda Kastamonu Konağı şeklinde tasarlanan standda ağırlanan ziyaretçilere tarihi, kültürel, inanç, doğa, kış turizm unsurları ile yöresel lezzetler ziyaretçilerin beğenisine sunulurken, 2018 yılında Kastamonu’da düzenlenecek olan Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinliği de fuarda tanıtıldı.

Çankırı tuz mağarası şeklinde inşaa edilen standda ise tuz mağarası, kaya tuzu, yamaç paraşütü, arkeolojik kazılardan elde edilen eserlerin sergilendiği müzenin de yer aldığı tarihi, kültürel ve turizm unsurları ziyaretçilere tanıtıldı. Yöresel tatların da ikram edildiği standda ayrıca geleneksel yöntemle elde edilen kaya tuzu da ziyaretçilerin damak tadına sunuldu.

Deniz feneri silueti şeklinde tasarlanan Sinop standında ise, tarihi, kültürel ve yöresel ürünlerin yanında turizm değerleri ziyaretçilere tanıtıldı. Yoğun ilgi ile gösterilen standda, ziyaretçiler burada bulunan gemi maketleri ile turizme yönelik hazırlanan yöresel el emeği ürünleri görmek ve bilgi edinme imkânı elde etti.

Bu yıl 36 ülke ve 54 ilin seyahat acentalarının, tur operatörlerinin, iş ve kongre turizmi, bakanlıklar, konsolosluklar, oteller, tatil köyleri gibi sektör temsilcilerinin yer aldığı fuarda, "Erken Rezervasyon Kampanyası"nın yanında ziyaretçilere özellikle sağlık ve gastronomi turizmi konularında yoğun tanıtımlar yapılıyor.

Bu yıl 11. düzenlenen Travel Turkey Fuarı 7-10 Aralık tarihleri arasında dört gün boyunca turizm profesyonelleri ve ziyaretçiler tarafından gezilebilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.