Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Karşılaşmalar" sergisi Pera Müzesi’nde açıldı

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ile Pera Müzesi’nin ortaklaşa düzenlediği, "Karşılaşmalar" sergisi açıldı.Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin eserlerinden bir seçkinin bulunduğu "Karşılaşmalar"...

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2016 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2016 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Karşılaşmalar" sergisi Pera Müzesi’nde açıldı
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ile Pera Müzesi’nin ortaklaşa düzenlediği, "Karşılaşmalar" sergisi açıldı.
Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin eserlerinden bir seçkinin bulunduğu "Karşılaşmalar" sergisi, tüm dünyada, sahip olduğu kent dokusu, tarihi, ışığı ve rengiyle adından söz ettiren Antalya’da üretilen sanat yapıtlarına odaklanırken, şehrin dokusu ve sahip olduğu zengin kültürel altyapıya dair güçlü referanslar içeriyor. Güzel Sanatlar Fakültesi seçici kurulu değerlendirmeleri ve Ebru Nalan Sülün küratörlüğünde hazırlanan sergi, fakülte bünyesindeki Resim, Heykel, Grafik, Seramik, Fotoğraf, Geleneksel Sanatlar ve Sinema Bölümü öğrencileri ve mezunlarının seçilmiş eserlerini bir araya getiriyor. Seçkiyle, genç sanatçıların üretim süreçlerinde kullandıkları yöntemler ile bu yöntemler arasındaki ortak bağların, kavramsal ve düşünsel yaklaşımların ilişkileri görünür kılınıyor.
Serginin Küratörü Ebru Nalan Sülün, "Akdeniz Üniversitesi, ulusal ve uluslararası platformlarda elde ettiği başarıyı kanıtlamaya devam ediyor. Sergi, fakültenin ilk mezunlarından son mezunlarına uzanan bir seçki oluşturdu. Sergi resim, heykel, grafik, fotoğraf, geleneksel sanatlar ve sinema bölümlerinin eski ve yeni mezunlarıyla lisans üstü öğrencilerinin eserlerinden oluşuyor" dedi.
Sergilenen eserlerin temasal yaklaşımlarını ayrıştırmak yerine birleştirmeyi seçtiklerini aktaran Sülün, sergide yöntemlerin ve mecraların, sanatın üretim sürecinde sadece araç olduğu düşüncesinden yola çıkarak, sanat eserinin benzer temasal yaklaşımlarla nasıl bir estetik dönüşüm yakaladığını gösteren bir sergileme yöntemi kullanıldığını söyledi.
"Karşılaşmalar" sergisi 16 Ekim tarihine kadar Pera Müzesi’nde görülebilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.